Бінарний урок виробничого навчання з професії „Кухар” та англійської мови у Берегівському професійному ліцеї сфери послуг

Бінарний урок виробничого навчання з професії „Кухар” та англійської мови у Берегівському професійному ліцеї сфери послуг

З метою розширення і поглиблення лінгвістичних знань, розвитку комунікативних умінь і навичок учнів закладу освіти у рамках Тижня іноземної мови в Берегівському професійному ліцеї сфери послуг в умовах кухні-лабораторії 11.02.2019 року був проведений відкритий бінарний урок виробничого навчання у групі № 12 з професії „Кухар” (майстер виробничого навчання Т.Д. Шевченко) та англійської мови (викладач О.Ю. Бабіта) на тему: „Приготування страв з яєць. Організація робочого місця. Інструктаж з техніки безпеки. Робота із „Збірником рецептур”. Варіння яєць у шкаралупі. Яєчні страви британського походження”. Бінарний урок – це нестандартний урок з реалізацією міжпредметних зв’язків, який сприяє формуванню креативної компетентності, аналітичного мислення, створює умови для практичного застосування знань, навичок та вмінь з різних предметів одночасно. Мета цього уроку: сформувати вміння і навички приготування яєць різними видами теплової обробки;  збагатити лексичний запас слів із англійської мови за професійним спрямуванням; розвивати навики діалогічного та монологічного мовлення під час вирішення виробничих ситуацій; спонукати до вивчення та удосконалення спілкування іноземними мовами; виховувати любов до обраної професії.
Сучасному фахівцеві будь-якого рівня для професійної мобільності та конкурентоспроможності на ринку праці недостатньо володіти тільки спеціальними знаннями та навичками. Невід’ємним атрибутом спеціаліста є знання іноземних мов. Іноземна мова – це ключ до професійного росту. Тому у закладі освіти проводяться уроки англійської мови за професійним спрямуванням. Викладач англійської мови Бабіта О.Ю. переконана, що володіючи професійною лексикою, майбутні фахівці матимуть можливість підвищувати свій рівень кваліфікації під час ознайомлення та вивчення досвіду англійською мовою у галузі громадського харчування. 

За матеріалами Берегівського професійного ліцею сфери послуг

12-02-2019