пл. Народна, 4, м. Ужгород, Закарпатська обл., 88008
depon@carpathia.gov.ua

На Закарпатті змагалися кращі кухарі серед здобувачів професійної освіти

На Закарпатті  змагалися кращі кухарі серед здобувачів професійної освіти

20 березня відбувся ІІ етап Всеукраїнського конкурсу фахової майстерності серед здобувачів освіти з професії кухар на базі Державного навчального закладу „Мукачівський центр професійно-технічної освіти”.
У змаганнях брали участь шість кращих учнів – переможців І етапу конкурсу: Ужгородського вищого професійного училища торгівлі та технологій харчування, Міжгірського професійного ліцею, Державного навчального закладу „Мукачівський центр професійно-технічної освіти”.
Конкурсантів привітали заступник голови оргкомітету, директор Державного навчального закладу „Мукачівський центр професійно-технічної освіти” Панас В.В., голова журі – шеф-кухар ресторану „Бульвар” Міщенко І.І. та побажали їм високого професіоналізму, креативних рішень,  впевненої перемоги.
Організаційно-методичний супровід заходу здійснював Навчально-методичний центр професійно-технічної освіти у Закарпатській області. Методист центру Горячова Л.Б. ознайомила учасників із Правилами проведення конкурсу, критеріями оцінювання  завдань тощо.
Конкурс передбачав виконання тестових завдань зі спеціальних дисциплін та завдань практичного туру, що відповідали кваліфікаційним вимогам кухаря 4 розряду.
Кожен учасник представив свій заклад освіти презентацією „Візитна картка учасника”, розкривши бачення себе у майбутній професії, бажання створювати шедеври кухарського мистецтва та пізнання сучасних технологій приготування страв.
За роботою конкурсантів спостерігало компетентне незалежне журі у складі:  шеф-кухаря ресторану „Бульвар”, директора ресторану „Деллі”, шеф-кухаря ТОВ „СІЛЬПО - ФУД”.
Готуючи основну страву „Філе куряче, фаршироване”  та десерт – „Яблука, смажені у тісті”, майбутні кухарі продемонстрували майстерність, творчий підхід, професіоналізм, дотримання технологічного процесу, уміння працювати з електричними  приборами та упевненість у роботі.

   За результатами конкурсу переможцями ІІ етапу стали:
         І місце – Янута Тетяна, учениця Державного навчального закладу „Мукачівський центр професійно-технічної освіти” (123 бали із 150 можливих);
         ІІ місце – Ісак Ярослав, учень Ужгородського вищого професійного училища торгівлі та технологій харчування (119 балів);

ІІІ місце – Бурч Тимофій, учень Державного навчального закладу „Мукачівський центр професійно-технічної освіти” (118 балів).

За матеріалами НМЦ ПТО у Закарпатській області

На Закарпатті  змагалися кращі кухарі серед здобувачів професійної освіти На Закарпатті  змагалися кращі кухарі серед здобувачів професійної освіти На Закарпатті  змагалися кращі кухарі серед здобувачів професійної освіти На Закарпатті  змагалися кращі кухарі серед здобувачів професійної освіти На Закарпатті  змагалися кращі кухарі серед здобувачів професійної освіти На Закарпатті  змагалися кращі кухарі серед здобувачів професійної освіти На Закарпатті  змагалися кращі кухарі серед здобувачів професійної освіти На Закарпатті  змагалися кращі кухарі серед здобувачів професійної освіти На Закарпатті  змагалися кращі кухарі серед здобувачів професійної освіти На Закарпатті  змагалися кращі кухарі серед здобувачів професійної освіти На Закарпатті  змагалися кращі кухарі серед здобувачів професійної освіти На Закарпатті  змагалися кращі кухарі серед здобувачів професійної освіти