пл. Народна, 4, м. Ужгород, Закарпатська обл., 88008
depon@carpathia.gov.ua

Здобувачі професійної освіти з професії офіціант змагалися у ІІ етапі Всеукраїнського конкурсу фахової майстерності

Здобувачі професійної освіти з професії офіціант змагалися у ІІ етапі Всеукраїнського конкурсу фахової майстерності

14 березня на базі Ужгородського вищого професійного училища торгівлі та технологій харчування проведено ІІ етап Всеукраїнського конкурсу фахової майстерності серед здобувачів професійної освіти з професії офіціант.
Його учасниками стали учні – переможці внутрішньоліцейних конкурсів закладів освіти: Берегівського професійного ліцею сфери послуг, Міжгірського професійного ліцею, Тячівського професійного ліцею Закарпатської області, Ужгородського вищого професійного училища торгівлі та технологій харчування, Державного професійно-технічного навчального закладу „Мукачівський професійний аграрний ліцей ім. М. Данканича”.
Конкурсантів привітали заступник голови оргкомітету, директор Ужгородського вищого професійного училища торгівлі та технологій харчування В.Й. Кощак, голова журі з числа роботодавців В.Т. Борисенкова, які побажали учасникам високого професіоналізму, творчого підходу, креативних рішень, впевненої перемоги.
Організаційно-методичний супровід заходу здійснював Навчально-методичний центр професійно-технічної освіти у Закарпатській області. Методист центру Л.Б. Горячова ознайомила учасників із Правилами проведення конкурсу,  критеріями оцінювання  практичних завдань тощо.
Майбутні офіціанти зацікавили присутніх презентацією „Візитна картка учасника”, якою показали, як планують реалізувати себе у майбутній професії.
У теоретичному турі конкурсанти пройшли тестування, показавши достатній рівень знань із професійно-теоретичної підготовки.
Завдання практичного туру відповідало кваліфікаційним вимогам офіціанта 3 розряду. Зміст завдання полягав у складанні серветок, демонструванні техніки наливання напоїв та руху з тацею, сервіруванні столу (сніданок, обід, вечеря).
За роботою конкурсантів спостерігало компетентне незалежне журі: директор ресторану „Бограч” м. Мукачево В.Т. Борисенкова, адміністратор ресторану „Сафарі” Т.В. Мартин, адміністратор ресторану „Сонечко” О.М.  Коршунов.
У ході конкурсу майбутні офіціанти продемонстрували майстерність, оригінальність ідей складання серветок, правильних прийомів полірування скла, техніку роботи з бокалом, уміння рухатися з тацею. Також конкурсанти виконали попереднє сервірування столу відповідно до жеребкування. Вони показали правильність підбору посуду відповідно до меню, приборів, дотримання сервірування столу, раціональність та професійність рухів офіціанта.

За результатами конкурсу переможцями ІІ етапу стали:

І місце – Буковецька Аліна, учениця Тячівського професійного ліцею Закарпатської області (87 балів із 100 можливих);

ІІ місце – Татарець Віктор, учень Ужгородського вищого професійного училища  торгівлі та технологій харчування (85 балів);

ІІІ місце – Хома Оксана, учениця Державного професійно-технічного навчального закладу „Мукачівський професійний аграрний ліцей ім. М. Данканича”  (83 бали).

За матеріалами НМЦ ПТО у Закарпатські області

Здобувачі професійної освіти з професії офіціант змагалися у ІІ етапі Всеукраїнського конкурсу фахової майстерності Здобувачі професійної освіти з професії офіціант змагалися у ІІ етапі Всеукраїнського конкурсу фахової майстерності Здобувачі професійної освіти з професії офіціант змагалися у ІІ етапі Всеукраїнського конкурсу фахової майстерності Здобувачі професійної освіти з професії офіціант змагалися у ІІ етапі Всеукраїнського конкурсу фахової майстерності Здобувачі професійної освіти з професії офіціант змагалися у ІІ етапі Всеукраїнського конкурсу фахової майстерності Здобувачі професійної освіти з професії офіціант змагалися у ІІ етапі Всеукраїнського конкурсу фахової майстерності Здобувачі професійної освіти з професії офіціант змагалися у ІІ етапі Всеукраїнського конкурсу фахової майстерності Здобувачі професійної освіти з професії офіціант змагалися у ІІ етапі Всеукраїнського конкурсу фахової майстерності