3 вересня 2018 року для мешканців карпатського села Вишка, що на Великоберезнянщині, запам’ятається неабиякою увагою преси, десятками знімальних камер та гостей

3 вересня 2018 року для мешканців карпатського села Вишка, що на Великоберезнянщині, запам’ятається неабиякою увагою преси, десятками знімальних камер та гостей

Цього дня тут урочисто відкрили новий заклад освіти. У триповерховій школі навчатимуться учні з першого по дев’ятий клас. У новобудові облаштували навчальні кабінети інформатики, хімії та біології, бібліотеку, учительську. Для вивчення предметів природничо-математичного циклу та інформатики закупили спеціальне обладнання та сучасну комп’ютерну й мультимедійну техніку.
Ще одна особливість нового освітнього закладу – дошкільне відділення, яке функціонуватиме на першому поверсі в тому ж приміщенні, що й школа. Ігрова кімната та спальня розраховані на 15 дошкільнят. Щоб забезпечити вихованців гарячим харчуванням, у закладі облаштували харчоблок. Окрім того, у новобудові буде розміщено фельдшерський пункт.
Серед урочистостей із відкриття закладу освіти відбулася мистецька частина за участі учнів школи й гостей та святкове перерізання стрічки. Відзначити таку славну для гірського села подію зібралися мешканці с.Вишки, ближніх сіл, педагоги, учні, керівники та представники місцевої влади. До закладу завітали почесні гості: Геннадій Москаль, голова Закарпатської облдержадміністрації, Петро Грицик, заступник голови Закарпатської обласної ради, Ганна Сопкова, директор департаменту освіти і науки облдержадміністрації.
З вітальним словом до педагогів, учнів, батьків та гостей звернувся Геннадій Москаль. Очільник краю наголосив, що освіта на Закарпатті – це один із пріоритетів діяльності владних структур, свідченням чого є відкриття трьох нових шкіл в області напередодні 2018/2019 навчального року, однією з яких є Вишківська ЗОШ І-ІІ ступенів. Геннадій Москаль подякував керівнику будівельної компанії за тісну співпрацю та якісно виконану роботу.
Долучився до привітання також Петро Грицик. Заступник голови Закарпатської обласної ради звернув увагу на те, що така сучасна чудова школа в сільській місцевості – це справжній подарунок. За дорученням народного депутата Михайла Ланя Петро Грицик вручив Вишківській ЗОШ І-ІІ ступенів сертифікат на мультимедійне обладнання та інші подарунки.
Керівник закладу Тетяна Опаленик зауважила, що відкриття цієї школи стало можливим тільки завдяки тим небайдужим людям, які розуміють, що наші діти повинні здобувати знання в гідних умовах, і щиро подякувала всім, хто приклав зусилля для зведення новобудови. 
Після того, як учениця 1 класу, керівник закладу та представники владних структур перерізали стрічку, діти вирушили в аудиторії на свій перший тематичний урок. Учні були в захопленні від нової школи!
Нехай у світлих просторих класах здійснюються захоплюючі відкриття в країні знань, а навчальні дні будуть цікавими, насиченими емоціями. Високих досягнень Вам на стежині пошуку, творіння й звершень!

За матеріалами сайту відділу освіти Великоберезнянської РДА

04-09-2018