Експериментують юні хіміки

Експериментують юні хіміки

Хімія завжди допомагала і продовжує допомагати людині в її практичній діяльності. Сучасне суспільство потребує освіченої молоді, яка мала б здібності до впровадження власних розробок у різноманітних галузях науки, техніки, виробництва. Така успішна діяльність можлива тільки на основі гармонійного розуміння матеріального світу, довкілля, свідомого пошуку власного місця в повсякденному житті. Тому знання з фундаментальних науково-природничих дисциплін, у тому числі з хімії, стають необхідними у вирішенні  актуальних проблем сьогодення та можливих майбутніх глобальних питань.

Таке розуміння значимості хімії як науки зібрало 28 січня на хімічному факультеті  ДВНЗ  „Ужгородський національний університет” учасників ІІІ етапу Всеукраїнської учнівської олімпіади з хімії.

78 учнів 8 – 11 класів закладів освіти області вітали Гнаткович Т.Д., заступник директора з навчально-методичної роботи та моніторингу якості освіти Закарпатського інституту післядипломної педагогічної освіти, кандидат педагогічних наук; голова журі Лендєл В.Г., декан хімічного факультету ДВНЗ „Ужгородський національний університет”, доктор хімічних наук, професор; заступник голови журі Чундак С.Ю., професор кафедри екології та охорони навколишнього середовища хімічного факультету ДВНЗ „Ужгородський національний університет”, доктор хімічних наук.

Для юних хіміків передбачено два тури олімпіади: теоретичний і практичний, за підсумками яких і буде визначено найкращих.

28-01-2020