Форум Нове покоління

Форум Нове покоління

Президент Закарпатського обласного парламенту „Нове покоління” Назар Староста отримав мандат представника Національної Дитячої Ради на Всеукраїнському форумі НДР «Почуй і підтримай дитину».
В столиці нашої держави відбулися історичні події для дитячої та учнівської спільноти. 7-9 грудня найкращі та найактивніші молоді люди України спільно з Уповноваженим Президента України з прав дитини Миколою Кулебою, Міністром освіти і науки Лілією Гриневич та іншими видатними особистостями України шукали рішення на питання, які турбують дітей. Вони разом планували, як діти можуть впливати на рішення на національному рівні. Дорослі вважають, що знають потреби дітей. Але чи завжди це так? Адже лише у відкритій розмові з дітьми можна з'ясувати, що саме їх турбує і що їм потрібно для якісного життя.
Форум - це те місце, де діти та молодь можуть відверто говорити та бути почутими!
Учасники Форуму мали зустрічі і натхненні лекції про лідерство, вміння комунікувати, прагнути до змін та дій, молодіжної і дитячої участі.
Два дні Форуму командоутворюючі активності у дусі пластових традицій провів Андрій Лузан, що зарядило учасників енергією та командним духом. Прийшло розуміння, що разом – вони сила!
Про питання освіти, проблеми булінгу, можливості розвитку, про освіту для дітей з особливими потребами діти говорили з Міністром освіти і науки Лілією Гриневич. Вже сьогодні молодь, яка зібралася, готова робити зміни задля кращого майбутнього, готова бути відкритою до дітей з особливими освітніми потребами!
Також діти зустрілися з Оксаною Білозір та Катериною Гольцберг, які акцентували увагу на темі булінгу, як його попередити і уникнути. Анастасія Дякова розповіла про інтернет безпеку.
Ангеліна Касьянова та Євген Коротченко розповіли про їх досвід у Дитячому європейському парламенті. 
Про нові можливості для молоді, власні проекти та особистий досвід говорив запальний Олександр Педан.
Молодь мала нагоду поспілкуватися з директором Міжнародної благодійної організації „СОС Дитячі Містечка” Андрієм Чуприковим про важливість виховання дитини в сім'ї, а не закритому закладі.
Як правильно спілкуватися з людьми з інвалідністю, розповідала Христина Монастирська Inclusive friendly / Інклюзивно привітні.
Це був корисний досвід, лідери працювали в поті чола з ранку до вечора. Вони створювали, презентували та захищали важливі проекти, які будуть реалізовуватись дитячими організаціями всієї України. То ж у добру путь!!!

За матеріалами сторінки фейсбуку ПАДІЮН

10-12-2018