Гарним і змістовним видався відпочинок дітей Полянської та Іршавської ОТГ у філії ,,Едельвейс” ЗЦТКЕСУМ

Гарним і змістовним видався відпочинок дітей Полянської та Іршавської ОТГ у філії ,,Едельвейс” ЗЦТКЕСУМ

Цими днями завершився відпочинок дітей Полянської ОТГ Свалявського району та Іршавської ОТГ, організований у філії ,,Едельвейс” Закарпатського центру туризму, краєзнавства, екскурсій та спорту учнівської молоді.

Враховуючи, що відпочинок дітей відбувається без переривання освітнього процесу, для них кожного робочого дня було організовано навчання у закладах загальної середньої освіти Мукачівського району.

Відпочинок дітей був насичений різноманітними виховними, культурно-мистецькими та спортивно-масовими заходами. Зокрема, педагогічними працівниками філії ,,Едельвейс” організовано та проведено гру-знайомство ,,Долоньки єднання”, вечір знайомств.

 

   

 

Під час урочистого відкриття вихованці філії ,,Едельвейс”, ретельно підготувавшись, показали свої творчі уміння і вразили номерами художньої самодіяльності.

 

            

 10 – 11 жовтня організовано поїздки у м.Мукачево з відвіданням історичної пам’ятки середньовіччя – замку ,,Паланок”.

 

   

  Діти також мали змогу, не покидаючи філії, здійснювати віртуальні подорожі видатними місцями Закарпаття.

 

    

 

У день відзначення Дня захисників України та Дня українського козацтва у філії проведено ряд тематичних заходів: виховну годину ,,Мій рідний край, моя земля – красива і велична”, відеопрезентацію ,,Герої України”, козацькі розваги до Дня українського козацтва.

 

   

 

Розгалужена мережа гуртків дає можливість кожній дитині обрати собі заняття до душі. Тут діти займалися у гуртках за різними напрямами позашкільної освіти: ,,Бісероплетіння”, ,,Юні журналісти”, ,,Оригамі”, ,,Малювання фарбами на склі”.

 

Серед пізнавальних та розвиваючих інформаційно-просвітницьких заходів цікавою для учнів стала гра-квест ,,Молодь обирає здоров’я”, під час якої діти отримали додаткові знання про значення збереження здоров’я.

 

Збереженню здоров’я та правильному дотриманню правил особистої гігієни була присвячена презентація до Всесвітнього дня миття рук, в якій була зібрана повна інформація про правильність і значимість миття рук, після якої діти спробували відтворити на практиці всі дії – мили руки за інструкцією. Лікарем філії проведено годину спілкування, присвячену Всесвітньому дню здорового харчування.

 

У час світової пандемії дбати про своє здоров’я чи не найголовніші знання, які потрібно не лише засвоїти, а й уміти правильно застосовувати щодня. Граючи в настільну гру ,,Пригоди у країні Здоровляндії”, діти ознайомлювалися з нормами здорового способу життя.

 

З неабияким інтересом та ентузіазмом вихованці брали участь у спортивно-масових та фізкультурно-оздоровчих заходах, організованих у філії ,,Едельвейс”. Проведено футбольний та шашковий турніри.

 

Організовано спортивні ігри та розваги на подвір’ї  ,,Хто зі спортом дружить, той здоров’я береже!”, змагання ,,Три ,,С” – Сильні,Сміливі,Спритні”.

 

З метою формування навичок безпечної поведінки на дорозі, запобігання дорожньо-транспортним пригодам з участю дітей, вивчення правил дорожнього руху у філії організували профілактично-виховну бесіду ,,Увага! Дорожні знаки”.

До 186-річчя від дня народження Альфреда Нобеля, шведського інженера-механіка, організовано перегляд документального відеоролика про життєвий і творчий шлях цього видатного науковця.

Проведено краєзнавчий конкурс-проект ,,Місце, де я народився”, під час участі у якому вихованці філії малювали стіннівки, придумували слогани, складали плани розвитку для кращої презентації свого району, населеного пункту.

 

Улюбленою формою відпочинку дітей у філії ,,Едельвейс” були вечори дозвілля, під час яких вони багато спілкувалися, залучалися до різних активностей за своїми інтересами.

Під час вечорів дозвілля проводився творчий вокальний конкурс ,,Караоке”.

 

     

 

Завершився відпочинок дітей у філії ,,Едельвейс” урочистим закриттям сьомої зміни. Найактивніші вихованці були нагороджені грамотами та подяками.

23-10-2020