Google, МОН та Фонд Порошенка підписали меморандум про співпрацю для розвитку інклюзивної освіти

Google, МОН та Фонд Порошенка підписали меморандум про співпрацю для розвитку інклюзивної освіти

Тренінги для підвищення ІКТ-грамотності вчителів, організація та проведення спільних семінарів, тренінгів і тематичних досліджень для впровадження стандартів інклюзивної освіти. Над цим разом працюватимуть Google, МОН та Фонд Порошенка відповідно до меморандуму, що був підписаний сьогодні, 25 березня 2019 року.
«Протягом більш ніж трьох років ми займаємося впровадженням інклюзивної освіти і вже маємо вражаючі результати. На сьогодні запрацювала розгалужена мережа інклюзивно-ресурсних центрів. Зараз їх 550 в усіх регіонах України. І на державне замовлення була створена електронна система, яка працює в цих інклюзивно-ресурсних центрах. Саме на її базі ми і можемо в майбутньому в співпраці з Google зробити карту України, яка демонструватиме наявність інклюзивних освітніх закладів – садочків, шкіл і професійних закладів освіти. Ми також розраховуємо, що наші партнери допоможуть нам створити єдиний реєстр дітей з особливими освітніми потребами, фахівців інклюзивно-ресурсних центрів», – розповіла очільниця Фонду Порошенка, Дружина Президента Марина Порошенко.
Міністр освіти і науки Лілія Гриневич повідомила, що впродовж року кількість школярів з особливими освітніми потребами, залучених до інклюзивної освіти, зросла на 61%. Так, наразі їх понад 12 тис.
«Інклюзія – це наріжний камінь реформи Нова українська школа, адже наша кінцева мета – створити середовище, що зможе розкрити талант та здібності кожної дитини, дати нашим школярам широкий соціальних досвід. Наше завдання – створити для них відповідні умови, а повноцінно це можна забезпечити лише за ефективного використання цифрових технологій. І ми вдячні компанії Google, бо ми завжди можемо покластися на неї як на надійного партнера для реалізації наших ініціатив. Ми вже мали чудовий досвід спільного створення онлайн-курсу про безпечну та етичну поведінку в Інтернеті, неодноразово співпрацювали й для підвищення комп’ютерної грамотності вчителів», – відзначила Міністр.
Компанія Google  також планує надавати експертизу із впровадження цифрових інклюзивних стандартів в освіті.
«Однією з головних цінностей Google є рівність можливостей для кожного.  Ми сподіваємось, що підписання цього меморандуму дасть нам ще більше можливостей для досягнення дійсно значимих та масштабних результатів у цій сфері», – додав директор Google-Україна Дмитро Шоломко.

За матеріалами сайту МОН

26-03-2019