Хочеш веселих літніх канікул - дотримуйся правил безпечної поведінки та здорового способу життя

Хочеш веселих літніх канікул - дотримуйся правил безпечної поведінки  та здорового способу життя

24 травня 2019 року педагоги Закарпатського обласного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді О. Стельмах та М. Вайдич провели з вихованцями Воловецької філії ЗОЕНЦ „Арніка” інформаційно-виховний захід для формування у дітей навичок безпечної поведінки та здорового способу життя.

Вихованці переглянули цікаву і змістовну мультимедійну презентацію про здоров’я людини, стан якого значною мірою залежить від способу життя, а  ведення здорового способу життя є запорукою емоційного, соціального, фізичного та психічного благополуччя.

Педагогічні працівники розповідали вихованцям, що здоров’я – це висока працездатність, гарний настрій, упевненість у собі. Фізичне здоров’я дає гарне самопочуття, бадьорість, силу. Психічне здоров’я дарує спокій, чудовий настрій, упевненість у собі, доброту, веселість. Соціальне здоров’я забезпечує успішність у навчанні, у суспільному житті – дружбі, позитивних взаємовідносинах з ровесниками та дорослими. Для того, щоб зберегти своє здоров’я, треба докладати неабияких зусиль. Тому справедливими є слова: ,,Ваше здоров’я у ваших руках”. 

Вкотре педагогічні працівники акцентували увагу вихованців на важливих темах. Зокрема, на тому, що незабаром розпочнуться літні канікули, під час яких діти будуть брати участь у подорожах, екскурсіях, поїздках на море, в гори, організованих туристичних походах. Плануючи літній відпочинок, варто не забувати про ведення здорового способу життя, пам’ятати елементарні правила поведінки під час літніх канікул.

У рамках заходу також пройшов квест, під час якого педагогічні працівники пропагували здоровий спосіб життя та дотримання правил безпеки життєдіяльності. Беручи участь у конкурсах, вихованці весело й емоційно демонстрували свої знання та навички, за що нагороджені грамотами організаторів заходу. Наприкінці квесту відбувся флешмоб під гаслом: „Здоров’я – це сила!”.

За матеріалами ЗОЕНЦ

27-05-2019