ІІ (обласний) етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри „Сокіл” („Джура”) у 2019 році стартував

ІІ (обласний) етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри „Сокіл” („Джура”) у 2019 році стартував

4 червня 2019 року урочисто розпочато проведення ІІ (обласного) етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри „Сокіл” („Джура”). Цього року цей важливий захід з національно-патріотичного виховання проходитиме  на базі Бобовищенської загальноосвітньої школи    І–ІІІ ступенів Мукачівської районної ради у формі підсумкового наметового таборування.

У 2019 році, активізувавши роботу з упровадження гри „Сокіл” („Джура”), до участі в її обласному етапі долучилося 18 роїв-переможців/призерів І (районного, міського та в об’єднаних територіальних громадах) етапу з м.Ужгород, м.Мукачево, м.Берегово, м.Хуст, м.Чоп, Берегівського, Великоберезнянського, Виноградівського, Іршавського, Міжгірського, Мукачівського, Перечинського, Рахівського, Свалявського, Тячівського, Ужгородського, Хустського районів, Полянської об’єднаної територіальної громади. Усього понад 170 джур, виховників та таборової старшини.

Для належного проведення заходу було розроблено щоденну програму, яка передбачає організацію різного роду комплексів конкурсів інтелектуально-мистецького ,,Козацькі забави”, фізкультурно-спортивного ,,Козацький гарт”,  туристсько-спортивного „Козацькими стежками” та військово-прикладного „Козацька звитяга”, сформовано таборову старшину. Для забезпечення об’єктивності оцінювання досягнень учасників під час проведення конкурсів та змагань, визначення переможців обласного етапу за погодженням з обласним штабом гри „Сокіл” („Джура”) сформовано суддівські колегії.

Під час урочистого відкриття учасників підсумкового наметового таборування гри „Сокіл” („Джура”) привітала директор департаменту освіти і науки облдержадміністрації, голова обласного штабу гри Сопкова Ганна Іванівна. Ганна Іванівна зазначила, що в сучасних умовах забезпечення виховної роботи у закладах освіти повинно базуватися на здійсненні національно-патріотичного виховання, упровадженні Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри „Сокіл” („Джура”) як важливого засобу громадянської освіти. Крім іншого, Ганна Іванівна закликала усіх учасників бути гідними продовжувачами наших традицій щодо збереження суверенітету та територіальної цілісності Української держави, дотримуватися Кодексу лицарської честі учасника гри „Сокіл” („Джура”) – бути підготовленим, безкорисливим, чесним, дисциплінованим, активним, підприємливим, відважним, витривалим, врівноваженим, здоровим, а також під час участі у цій грі і в життєвих обставинах дотримуватися інших чеснот.

Серед гостей, присутніх на урочистому відкритті представники обласного штабу гри „Сокіл” („Джура”), оргкомітету з проведення підсумкового наметового таборування, керівники Мукачівської райдержадміністрації та районної ради, голова та депутати Бобовищенської сільської ради, представники громадськості, учасники АТО.

Під час урочистого відкриття обласного етапу гри ,,Сокіл” (,,Джура”) відбулися виступи художніх колективів з номерами національно-патріотичної тематики та творчий концерт для учасників.

Зазначимо що, Обласне наметове таборування триватиме до 7 червня 2019 року, за підсумками його проведення визначатимуться переможці у кожному окремому конкурсі та переможці усіх його конкурсів, як це передбачено Положенням про Всеукраїнську дитячо-юнацьку військово-патріотичну гру „Сокіл” („Джура”), затвердженому постановою Кабінету Міністрів України 17.10.2018 № 845 ,,Деякі питання дитячо-юнацького військово-патріотичного виховання”.

04-06-2019