Юннатівська команда Закарпаття здобула неабияких успіхів під час участі у Всеукраїнському природоохоронному русі „Зелена естафета”

Юннатівська команда Закарпаття здобула неабияких успіхів під час участі у Всеукраїнському природоохоронному русі „Зелена естафета”

Переможці І відбіркового (обласного) етапу Всеукраїнського юннатівського природоохоронного руху ,,Зелена естафета” – учні Великолазівського ЗЗСО І–ІІІ ступенів Баранинської ОТГ Турянчич Наталія і Газа Крістіна та Тячівського районного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді Подвич Кароліна і Дубровка Даніела взяли участь у підсумковому етапі Всеукраїнського юннатівського природоохоронного руху „Зелена естафета”, де здобули неабияких успіхів.
Крім Закарпатської делегації, учасниками фінального етапу стали ще  команди із Вінницької, Дніпропетровської, Донецької,  Запорізької, Кіровоградської, Львівської, Одеської, Полтавської, Сумської, Харківської, Черкаської та Чернігівської областей України. Команди з Рівненської та Хмельницької областей брали участь у змаганні заочно.
Під час  „Зеленої естафети” команди-учасниці звітували за трьома напрямами: „Практична природоохоронна робота”, „Просвітницька природоохоронна робота” та „Навчально-виховна робота з охорони природи”.
Юннатівська команда вихованців та учнів закладів освіти області гідно представила свої природоохоронні здобутки, внаслідок чого, за підсумками журі конкурсу, отримали ІІ та ІІІ місця у підсумковому етапі Всеукраїнського юннатівського природоохоронного руху „Зелена естафета”. Усі команди-учасниці нагороджено відповідними грамотами.
Викладачами Черкаського державного технологічного університету були проведені індивідуальні змагання на звання кращого юного природоохоронця з моніторингу навколишнього природного середовища за 6-ма локаціями. Також учасники фіналу склали тестові завдання.
Під час проведення заходу організовано пізнавальні екскурсії. Зокрема, учасники відвідали національну святиню українського народу – Тарасову гору. Багато пізнавального та цікавого учасники руху дізнались під час екскурсії до Канівського музею народно-прикладного мистецтва та мандруючи Черкасами.  Також учасники заходу мали змогу ознайомитись з виставковими об’єктами Черкаського обласного центру роботи з обдарованими дітьми.
Зазначимо, що проведення Всеукраїнського юннатівського природоохоронного руху ,,Зелена естафета” сприяє поширенню практичної природоохоронної роботи в закладах загальної середньої та позашкільної освіти, формуванню життєвих компетентностей у контексті ідей сталого розвитку суспільства.
Про це говорять і учасники всеукраїнського етапу від Закарпаття: „Найбільше мені запам’ятався захист робіт, що відбувся першого ж дня. Нам було дуже цікаво спостерігати за учасниками з різних областей України та черпати багато чого нового для себе, ми завели  багато нових гарних друзів”, – сказала Кароліна Подвич із Тячева.
„А я захопилася роботою над тестами та дослідженнями досвідчених науковців, – додала Наталія Турянчич із с. Великі Лази Ужгородського району. – Ще ми дуже вдячні всім організаторам цього конкурсу, під час якого здобули корисний досвід та отримали незабутні враження від подорожі!”.

За матеріалами ЗОЕНЦ

16-04-2019