Марина Порошенко здійснила робочу поїздку в Закарпатську область

Марина Порошенко здійснила робочу поїздку в Закарпатську область

15 березня дружина Президента України Марина Порошенко здійснила робочу поїздку в Закарпатську область. У Мукачево Перша леді відвідала інклюзивну загальноосвітню школу № 13, в якій у 2018 році за ініціативою Фонду Порошенка було створено ресурсну кімнату для учнів з особливими освітніми потребами. Наразі за інклюзивною формою навчання тут здобуває освіту 11 дітей.
У Сваляві дружина Президента зустрілася з фахівцями та вихованцями Інклюзивно-ресурсного центру, який відкрито в рамках всеукраїнського проекту Фонду Порошенка «Інклюзивна освіта – рівень свідомості», до якого Закарпаття долучилося у лютому 2018 року.
За словами Марини Порошенко, цього року інклюзивне навчання організовано у 247 закладах освіти, де отримують освітні послуги 556дітей Закарпатської області. Це майже в 2,5 рази більше, ніж у 2016 році, коли в Україні тільки починалася реформа інклюзивної освіти.
У ході візиту на Закарпаття Марина Порошенко відвідала Свалявський центр замісної ниркової терапії, в якому щороку надають близько 3 тисяч сеансів гемеодіалізу. На сьогодні центр оснащено п’ятьма апаратами «штучної нирки». За останніми статистичними даними, в області на обліку перебуває понад 2,2 тисячі хворих з вираженою та тяжкою стадіями хронічної ниркової недостатності.
Також Марина Порошенко ознайомилася з роботою Закарпатської обласної дитячої лікарні, яка обслуговує майже 300 тисяч дитячого населення регіону.

За матеріалами сайту Фонд Порошенка

18-03-2019