Моя професія – моя гордість

Моя професія – моя гордість

Верстатник широкого профілю – це професія загальнодержавного значення, яка поєднує кілька верстатних професій, тому затребувана й високооплачувана. Процес оволодіння цією професією потребує глибоких комплексних знань, поступового вивчення загальнотехнічних дисциплін з переходом до професійної підготовки, потім – виробничої діяльності, що формується у своєрідну систему: верстат – пристрій – інструмент – заготовка.
Згідно з планом роботи на 2018/2019 навчальний рік у Вищому професійному училищі №3 м. Мукачево відбулися заходи в рамках тижня професії „Верстатник широкого профілю, оператор верстатів з програмним керуванням”. Упродовж тижня учні мали змогу отримати багато інформації про майбутню професію та перспективи її розвитку, підтвердити теоретичні знання, продемонструвати фахову майстерність.
На відкритті тижня професії перед здобувачами освіти та педагогами виступив голова методичної комісії напряму підготовки „Машинобудування”, викладач спеціальних дисциплін Чепіжак В. І., який зазначив, що сьогодні в умовах конкуренції на ринку машинобудівної продукції зростають і вимоги до рівня трудового потенціалу робітників, зайнятих механічною обробкою, зокрема верстатників. Щороку впроваджуються у виробництво високоякісні деталі та механізми з нових матеріалів і сплавів, удосконалюється їх конструкція і геометрія, створюються нові автоматичні лінії, верстати з числовим і програмним управлінням (ЧПУ). Промислові роботи завершують комплексну автоматизацію, залишаючи людині функцію контролю й оперативного управління виробничим процесом. Саме верстатник широкого профілю, оператор верстатів з програмним керуванням є однією з провідних професій у машинобудуванні, бо є актуальною, багатогранною, необхідною та затребуваною на ринку праці.
Програма тижня була насиченою, цікавою і пізнавальною як для здобувачів освіти, так і для педагогічних працівників училища: відкриті уроки теоретичного та виробничого навчання, професійна вікторина з використанням технології Kahoot, у ході якої учасники демонстрували свій фаховий рівень з обраної професії, виставка виробів, виготовлених у майстернях під час роботи гуртків технічної творчості з професії, виставка-огляд тематичних стіннівок „Моя професія – моя гордість”.

За матеріалами ВПУ №3 м. Мукачево

11-03-2019