На сцені „ПАДІЮНу” – переможці обласного фестивалю творчих колективів закладів позашкільної освіти!

На сцені „ПАДІЮНу” – переможці обласного фестивалю  творчих колективів закладів позашкільної освіти!

2018 рік – рік відзначення 100-річчя позашкільного руху в Україні. Цій даті присвячено чимало різноманітних цікавих заходів як на загальнодержавному, так і обласному рівнях. Зокрема, на Закарпатті серед інших тематичних заходів проведено фестиваль творчих колективів закладів позашкільної освіти художньо-естетичного напряму. Організовано його у номінаціях: естрадний та народний вокал, сучасна та народна хореографія, літературно-мистецький жанр. Кращих визначали у чотирьох вікових категоріях: молодшій, середній, старшій та молодіжній.

Так, протягом жовтня-листопада талановиті діти та молодь нашого краю ділилися своїми творчими надбаннями, демонстрували високу виконавську майстерність. Обласний фестиваль творчих колективів закладів позашкільної освіти проходив у кілька етапів: в містах Ужгород, Мукачево та Рахів.

Усього у фестивалі взяли участь 455 вихованців із 13 закладів позашкільної освіти області. Слід відзначити, що всі учасники фестивалю разом зі своїми керівниками сумлінно підготувалися до конкурсних виступів, тому фаховому журі обирати кращих серед кращих було нелегко.

17 листопада Закарпатський обласний палац дитячої та юнацької творчості „ПАДІЮН” зібрав переможців у кожній із номінацій.

Вітаючи присутніх, Ганна Сопкова, директор департаменту освіти і науки обласної державної адміністрації, наголосила: „На Закарпатті всі діти – зірки! А тут присутні – найталановитіші з них, найбільш працьовиті”. Ганна Іванівна подякувала тим педагогам, хто своє дитяче захоплення мистецтвом зробив змістом свого життя і нині свою майстерність, уміння передає вихованцям. 

Переможців у кожній із номінацій було відзначено дипломами, а їхніх керівників – грамотами департаменту освіти і науки обласної державної адміністрації. Крім того, ті учасники, які посіли І місця, отримали також цінні подарунки. Гра-прі фестивалю відзначено Рахівський міський центр дитячої та юнацької творчості.

Виступи переможців було представлено у гала-концерті, учасниками якого стали творчі колективи з Рахівського міського центру дитячої та юнацької творчості, Мукачівського міського центру дитячої та юнацької творчості,  Великоберезнянського та Виноградівського центрів позашкільної освіти та дитячої творчості.

Розпочався гала-концерт масштабним патріотичним виступом –музично-хореографічною композицією „Крок до зірок”, яку подарували глядачеві вокалісти зразкового художнього колективу „Продюсерський центр” „ПАДІЮНу” та юні танцівники народного художнього колективу ансамблю танцю „Танцювальна корпорація друзів”.

Яскраві різножанрові номери гала-концерту, серед яких представлено  мистецько-літературні постановки, сольне та групове виконання народних та естрадних пісень, запальні танці, нікого із присутніх у залі не залишили байдужим.

Яскраве дійство додало позитивних емоцій та гарний настрій, вкотре засвідчивши, що усі діти – талановиті, і не має значення, скільки тобі років, головне – робити все щиро, уболівати за справу, яку робиш, щедро ділитися своїми надбаннями і бути вдячним тим, хто вміє запалити і підтримати вогонь творчості і артистизму.

19-11-2018