Нарада керівників професійно-технічних навчальних закладів області

Нарада керівників професійно-технічних навчальних закладів області

9 березня відбулася нарада директорів професійно-технічних навчальних закладів щодо проблемних питань фінансування галузі у 2016 році, яку проводив голова обласної державної адміністрації Г. Москаль. У зібранні взяли участь також окремі керівники структурних підрозділів ОДА.
Як зазначалося раніше, згідно із змінами, внесеними до Бюджетного кодексу України наприкінці 2015 року, та Закону України „Про Державний бюджет України на 2016 рік” професійно-технічні навчальні заклади, розташовані на території міст обласного значення, повинні фінансуватися з бюджетів міст обласного значення. 
Видатки на підготовку робітничих кадрів у професійно-технічних навчальних закладах державної форми власності в міському бюджеті міста Мукачева на 2016 рік сесією Мукачівської міської ради не затверджено. Довідково інформуємо, що у м. Мукачево розташовано три професійно-технічні навчальні заклади: Державний навчальний заклад „Мукачівський центр професійно-технічної освіти”, Вище професійне училище № 3 м. Мукачево, ДПТНЗ „Мукачівський професійний аграрний ліцей ім. Михайла Данканича”. На жаль, за станом на 9 березня працівники цих закладів не отримують заробітну плату, а учні – стипендії. 
Голова обласної державної адміністрації звернувся до керівників ПАТ „Закарпатгаз” та ПАТ „Закарпаттяобленерго”, присутніх на зустрічі, з метою недопущення відключення навчальних закладів від енерго- та газопостачання. Серед іншого розглядалося й питання можливості використання спецкоштів ПТНЗ від виробничої діяльності та надання послуг для вирішення нагальних питань. 
З метою урегулювання ситуації, що склалася з фінансуванням ПТНЗ, за результатами зустрічі прийнято відповідні рішення. 

10-03-2016