Навчальний семінар „Розроблення проектів та управління проектним циклом”

Навчальний семінар „Розроблення проектів та управління проектним циклом”

З метою залучення до розроблення проектів для отримання додаткового фінансування та інвестицій на розвиток системи професійної освіти регіону, зокрема з таких джерел, як секторальна бюджетна підтримка ЄС, державний фонд регіонального розвитку, програми міжнародної технічної допомоги 6 - 7 грудня 2018 року у м. Київ Міністерством освіти і науки України у співпраці з програмою „U-LEAD з Європою”, що здійснюється за підтримки Європейської комісії, Федерального міністерства економічної співпраці та розвитку (Німеччина), Міністерства закордонних справ Данії, Міністерства закордонних справ Естонії, Міністерства закордонних справ Польщі, Міністерства закордонних справ Швеції проведено навчальний семінар „Розроблення проектів та управління проектним циклом”. „U-LEAD з Європою” підтримує впровадження політики – розгортання реформ шляхом розбудови установ, супроводу, координації та розвитку спроможності, включно з необхідними тренінгами та пакетами підтримки.
Серед питань порядку денного розглядалося планування та проектний цикл, типи проектів, фінансування проектів розвитку. Також учасники семінару мали можливість ознайомитися із логіко-структурною матрицею проекту: побудова логіки впровадження проекту; передумови, припущення та ризики, пов’язані з проектом; показники виконання проекту; виконати практичні вправи „Складання бюджету” та  „Комунікаційний план проекту”. Тренерами були В’ячеслав Топоров, Радник з розробки та впровадження проектів Програми „U-LEAD з Європою” і Наталія Лукашенко, Радник з питань моніторингу проектів Програми „U-LEAD з Європою”.
„U-LEAD з Європою” сприяє комунікації, обміну досвідом та налагодженню зв’язків на всіх рівнях урядування. Заходи щодо підвищення обізнаності та забезпечення діалогу мають на меті активне залучення громадянського суспільства та громадян до процесу реформ.

10-12-2018