Обласні заклади позашкільної освіти організували для вихованців „Арніки” творчі заняття

Обласні заклади позашкільної освіти організували для вихованців „Арніки” творчі заняття

У Воловецькій філії Закарпатського обласного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді „Арніка” завершилася шістнадцята відпочинкова зміна. Під час відпочинку для учнів закладів освіти Свалявського району та м. Хуст педагогічними працівниками Закарпатського центру туризму, краєзнавства, екскурсій і спорту учнівської молоді, Закарпатського обласного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді та Закарпатського обласного палацу дитячої та юнацької творчості ,,ПАДІЮН” проведено різноманітні освітні, інформаційні та культурно-масові заходи.

Зокрема, педагогічні працівники Закарпатського центру туризму Олена Осипенко та Оксана Пецкович провели з дітьми інтелектуально-розважальний квест „З Україною в серці”, під час якого вихованці відгадували ребуси, визначали лікарські рослини Карпат, отримували нові знання та закріплювали набуті з краєзнавства та етнографії. Педагоги спонукали вихованців до активної дискусії, формування патріотизму, активної громадянської позиції, відповідальності кожного за долю країни, усвідомлення ними потреби збереження культурної спадщини українського народу, розширення їх уявлень про історичну єдність і спадкоємність наших звичаїв і традицій. Практичний психолог  Катерина Свирид  провела з вихованцями терапевтичний тренінг-казкотерапію з моделювання та вирішення складних ситуацій. Педагог залучила дітей до складання казок про героїв, які досягають мети шляхом подорожі в далекі часи із використанням чарівних помічників. Перенісши це у реальне життя, вихованці зможуть реалізувати інший досвід, здобутий під час терапевтичного заняття.

Методист Ростислав Глеба провів для дітей майстер-клас із в’язання туристичних вузлів, а також роз’яснив  учням їх застосування на практиці. Завідувач організаційно-масового відділу Андрій Більце зацікавив заняттям  із визначенням азимутів, напрямів, збирання карти з окремих фрагментів та розповіддю щодо активного відпочинку та здорового способу життя. Учасники сміливо та наполегливо виконували всі технічні прийоми з подолання поставлених перед ними завдань. Під час занять вихованці ,,Арніки” отримали чимало позитивних емоцій та масу натхнення для занять туризмом й краєзнавством.

Педагоги ЗОЦНТТУМ провели з вихованцями „Арніки” заняття з технічної творчості та декоративно-прикладного моделювання. Керівник гуртка „Виготовлення сувенірів” Бригіта Ярошинська запропонувала вихованцям цікаву тему „Виготовлення підвіски „Сова” в техніці квіллінг”. Педагог розповіла про особливості цього виду творчості виготовлення виробів з кольорового паперу. Майстриня спонукала вихованців до експериментів з різними кольоровими поєднаннями, використовуючи мінімум матеріалів. Підвіски, виготовлені вихованцями, вийшли гарними і стануть хорошим подарунком для рідних або знайомих.

Керівник гуртка „Моделювання іграшок-сувенірів” Олена Лазаренко провела з вихованцями заняття на тему ,,Виготовлення різнокольорового сувеніру „Парасолька” в техніці паперопластики”. Усі учасники майстер-класів отримали практичний досвід у виготовленні сувенірів своїми руками, неабияке естетичне задоволення та сформували естетичні смаки.

Педагоги „ПАДІЮНу” підготували для вихованців ,,Арніки” майстер-класи: з виготовлення сувенірів „Осінні маски”, з живопису „Композиція „Осінь пастеллю” та театрального мистецтва „Театр починається з…”.

Керівник гуртка Негер Крістіна навчила дітей виготовляти 3D-об’ємні осінні листочки-маски, що декорувалися технікою квілінгу та торцювання.

Педагог Ливрінц Катерина провела з вихованцями заняття з образотворчого мистецтва на тему ,,Малюнок пастеллю осіннього пейзажу”, під час якого розповіла учасникам майстер-класу, що пастель буває суха, масляна та воскова, якою найкраще малювати новачкам. Діти натхненно творили осінні пейзажі, малюнки у їх виконанні пастеллю виходили яскравими і виразними.

Ази театрального мистецтва та акторської майстерності вихованці ,,Арніки” вивчали під час майстер-класу, проведеного досвідченим педагогом Мариною Шайбнер. Діти створювали масові та індивідуальні етюди, формували естетичну культуру, прагнули до індивідуальності.

Також вихованці традиційно взяли участь у спортивно-масових заходах – шахово-шашковому турнірі, який провів керівник шахового гуртка Найгебавер С.Е., та змаганнях з настільного тенісу, який організував керівник гуртка Індріксон В.О. Переможці отримали нагороди.

На базі Воловецької філії ЗОЕНЦ ,,Арніка” для вихованців під час відпочинку забезпечуються умови для вільного розвитку особистості та формування їх соціально-громадського досвіду. Усі діти залучаються до різноманітних форм позашкільної роботи, реалізовуючи свої здібності з туризму і краєзнавства,  у науково-технічній, художньо-естетичній та інших видах дитячої творчості.

19-11-2019