Обласні заклади позашкільної освіти залучають вихованців ,,Арніки” до творчого пошуку та формують навички здорового способу життя

Обласні заклади позашкільної освіти залучають вихованців ,,Арніки” до творчого пошуку та формують навички здорового способу життя

На базі Воловецької філії Закарпатського обласного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді ,,Арніка” триває п’ята відпочинкова зміна. Під час відпочинку учнів закладів освіти Рахівського та Хустського районів працівники обласних закладів позашкільної освіти  провели заняття з розвитку творчих здібностей дітей, формування здорового способу життя та підвищення їх рухової активності.
Зокрема, Оксана Лібак, керівник гуртка „Оригамі” Закарпатського обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді запропонувала вихованцям заняття зі створення естетичного оформлення оселі за допомогою виговлених власними руками квітів. Майстриня розповіла вихованцям, що для прикрашання оселі весняними квітами можна зробити і невеличкий штучний букет. Діти із наснагою виготовляли барвисті квіти.
Неабиякий інтерес у вихованців викликав майстер-клас на тему „Пасхальне яйце з фетру”, проведений керівником гуртка „Моделювання іграшок сувенірів” Оксаною Дичкою. Вона розповіла дітям які цікаві та креативні вироби декору можна виготовити з фетру і показала учасникам майстер-класу, як з фетру виготовляти декоративні пасхальні яйця та прикрашати їх аплікаціями з фетру, бусин та кольорових стрічок.
Завідувач відділу організаційно-масової роботи, керівник гуртка „Історико-технічне стендове моделювання”  ЗОЦНТТУМ Дмитро Стельмах провів заняття, під час якого розповів про  історію розвитку авіамоделювання як технічного виду спорту, про класи авіамоделей та особливості їх побудови  від найпростіших, зокрема, повітряних зміїв, до моделей-копій (вільнолітаючих, надлегких, гоночних, пілотажних, швидкісних та моделей повітряного бою). Педагог показав дітям кілька моделей літаків, розповів про особливості керування ними.
Керівники гуртків Закарпатського обласного палацу дитячої та юнацької творчості „ПАДІЮН” провели з вихованцями ,,Арніки” творчі заняття, майстер-класи, розвиваючі тренінги.
Зокрема, керівник гуртка з бісероплетіння Яна Габорець провела майстер-клас „Виготовлення Великодної листівки”. Під час заняття діти вчилися декоруванню листівок різними способами: бісером, розмальовкою, технікою  „квілінг”. Педагог ознайомила дітей з великодніми традиціями, розвивала увагу, фантазію, уяву; виховувала повагу до жінки, праці, народних звичаїв та традицій. Цікаве заняття – виготовлення писанок з глини – запропонувала дітям керівник гуртка „Кераміка” Христина Жолтані.
Неабиякий інтерес і навіть захоплення викликав тренінг  „Значення театру в житті молодої людини”. Досвідчений педагог Марина Шайбнер у цікавій формі розповіла школярам про театр, головні особливості театрального мистецтва, а також про оригінальний жанр театру – пантоміму. Під час практичних етюдних завдань діти спробували себе у професійній діяльності актора, що викликало у них пожвавлення та піднесення.
Рухливі заняття організував з дітьми керівник гуртка „Клуб здоров’я” Валерій Індріксон. З допомогою тренера вихованці удосконалювали свою майстерність у грі в настільний теніс.
На тему формування навичок здорового способу життя, збереження та зміцнення здоров’я провела заняття керівник гуртків ЗОЕНЦУМ Алла Самойлова. У рамках Всеукраїнського освітнього проекту „Здоров’я. Вибір кожного”, ініційованого громадською організацією „Здорове людство”, йшлося про профілактику інфекцій, зокрема ВІЛ/СНІДу, та запобігання виникненню нових випадків важких захворювань, що ставлять під загрозу життя людини.     
Проведені педагогічними працівниками обласних закладів позашкільної освіти заняття викликають неабиякий інтерес у вихованців ,,Арніки”, вони сприяють розкриттю та розвитку талантів і здібностей кожної дитини, набуттю навичок успішної комунікації, способів самореалізації і самовираження.

За матеріалами ПАДІЮН, ЗОЕНСУ та ЗОЦНТТУМ

02-04-2019