Педагогічні працівники та вихованці ЗОЦНТТУМ та ,,ПАДІЮНу” провели урочисті заходи з нагоди початку нового навчального року

Педагогічні працівники та вихованці ЗОЦНТТУМ та ,,ПАДІЮНу” провели урочисті заходи з нагоди початку нового навчального року

Початок нового навчального року у закладах позашкільної освіти області – це завжди особлива подія, до якої всі сумлінно готуються, оскільки відчувають велику відповідальність перед дітьми – майбутніми вихованцями.

Зокрема, 13 вересня 2019 року у Закарпатському обласному центрі науково-технічної творчості учнівської молоді з цієї нагади пройшов традиційний День відкритих дверей. Це – перше свято нового 2019/2020 навчального року, метою якого є залучення учнівської молоді до участі у гуртках науково-технічного напрямку та Малої академії наук.

Під час свята презентовано досягнення педагогічного колективу центру та його вихованців. Зокрема заступник директора з навчально-методичної роботи Тетяна Левляс розповіла про напрями гурткової роботи, які забезпечують змістовне дозвілля учнівської молоді та розвиток їх творчих здібностей, а завідувач відділу Магдалина Лукач – про науково-дослідницьку роботу системи Малої академії наук України.

Керівники гуртків ЗОЦНТТУМ проводили екскурсії лабораторіями, майстер-класи, аби ознайомити дітей та батьків із роботою своїх гуртків: ,,Декоративно-ужиткове мистецтво”, ,,Гончарик”, ,,Оригамі”, ,,Фітодизайн”, ,,Моделювання іграшок-сувенірів”, ,,Виготовлення сувенірів”, ,,Технічний дизайн”, ,,Цифрове фото”, ,,Історико-технічне стендове моделювання”, ,,Авіамоделювання”, „Початкове технічне моделювання”, „Паперопластика”, „Ракетомоделювання”, ,,Радіоконструювання”.

На святі панувала щира та творча атмосфера, невід’ємним доповненням якої були веселі фольклорні мелодії та закарпатські наспіви.

Багато музики, неперевершені вокал та хореографія були також на урочистому концерті, організованому педагогічними працівниками та вихованцями Закарпатського обласного палацу дитячої та юнацької творчості ,,ПАДІЮН”, який відбувся 14 вересня цього року на великій сцені у центі м.Ужгород.

„ПАДІЮН” – один із найбільших закладів позашкільної освіти області, знову доброзичливо відчинив двері для нових допитливих чомучок і різносторонніх талантів. Цьогоріч відбувалося відкриття у рамках свята з нагоди Дня народження м.Ужгород, якому виповнилось 1126 років та 100-річчя офіційної назви  „Ужгород”. Усі присутні на святі мали можливість отримати естетичне задоволення від святкового концерту та ознайомитися із творчими здобутками вихованців ,,ПАДІЮНу”.

Під час концерту виступили найкращі колективи та артисти палацу: переможці міжнародних фестивалів та конкурсів,   лауреати щорічної премії підтримки юних талантів „Зореграй”. Видовищні виступи студії сучасного танцю „Бліц”, Продюсерського центру і „Танцювальної корпорації друзів” порадували не лише своїх педагогічних наставників та батьків, але й усіх без винятку гостей свята. Під час ,,живих” зустрічей батьки та діти спілкувались, ділилися враженнями з педагогами і вихованцями палацу. Всі бажаючі могли отримати необхідну інформацію про творчі гуртки та секції,  обрати для себе улюблене заняття, а також познайомитися з педагогічними працівниками та вихованцями „ПАДІЮНу”.

Усі виступи вихованців ,,ПАДІЮНу” вирізнялися високим рівнем виконавської майстерності.

Закарпатський обласний палац дитячої та юнацької творчості ,,ПАДІЮН” – це заклад, де починався творчий шлях багатьох, уже відомих закарпатців, що має у своєму арсеналі багато чинників, технологій для плекання дитячого таланту. ,,ПАДІЮН” - це країна дитячої радості, творчості, розкриття можливостей і талантів. 

          Обласні заклади позашкільної освіти зробили початок навчального року активним, веселим і змістовним, під час урочистих заходів запропонували дітям, молоді та їх батькам долучитися до здобуття позашкільної освіти як складової неперервної освіти, обравши для себе улюблену справу та творчий напрям для удосконалення, розвитку і самореалізації.