Перший крок зроблено – пробне ЗНО з української мови і літератури відбулося!

Перший крок  зроблено – пробне ЗНО з української мови і літератури відбулося!

16 березня в області, як і у всій державі, пройшло пробне зовнішнє незалежне оцінювання з української мови і літератури. На Закарпатті працювали 22 пункти проведення пробного ЗНО, до роботи на яких було залучено 733 педагогічні працівники.
Усього на пробне ЗНО з української мови і літератури було зареєстровано 4519 осіб, з яких участь у тестуванні взяли 4369 (96,7 %). 150 учасників, котрі з тих чи інших причин не змогли з’явитися на пункти проведення пробного ЗНО, зможуть отримати матеріали протягом 3-х робочих днів.
Найвищий відсоток явки спостерігався у Великоберезнянському (100%), Тячівському (99,4%), Воловецькому (98,9%), Іршавському (по 98,4%) районах, найнижчий – у м. Берегово (94,4%) та Свалявському районі (94,2%).
На двох пунктах проведення пробного ЗНО (Лінгвістична гімназія імені Т.Г. Шевченка Ужгородської міської ради Закарпатської області та Ужгородська загальноосвітня школа І – ІІІ ступенів № 6 імені В.С. Ґренджі-Донського Ужгородської міської ради Закарпатської області) працювали представники засобів масової інформації.
До 18 березня 2019 року учасники пробного ЗНО з української мови і літератури мають можливість отримати результат за рейтинговою шкалою 100–200 балів і критеріальною шкалою 1–12 балів, скориставшись сервісом «Визначення результатів пробного зовнішнього незалежного оцінювання».
Ознайомитися з результатами пробного ЗНО та завантажити картку учасника з української мови і літератури можна буде 22 березня 2019 року. Зауважимо, що результати проходження пробного тестування зможуть отримати лише ті особи, які внесуть свої відповіді до сервісу визначення результатів.
Нагадуємо, що 23 березня пробне ЗНО відбудеться з: історії України, математики, фізики, хімії, біології, англійської мови, німецької мови та французької мови.

18-03-2019