Президент обласного учнівського врядування "Нове покоління" ввійшла до складу Національної дитячої ради

Президент обласного учнівського врядування

У столиці нашої держави 29 березня 2018 року Уповноважений Президента з прав дитини в Україні Микола Кулеба та міністр освіти Лілія Гриневич презентували створення Національної дитячої ради, до складу якої увійшли лідери учнівського самоврядування та випускники інтернатних закладів з різних куточків України. 
Мета створення ради – надати можливість юним українцям долучатись до ухвалення рішень на найвищому рівні, а також формувати дитячу політику всієї країни. Діяльність буде здійснюватися у двох напрямках: деінституалізація та учнівське самоврядування (12-18 років).
Права дітей Закарпаття на установчих зборах організації представляла Юріна Марія, учениця 11класу Осійської ЗОШ І-ІІІ ступенів Іршавського району.
До лідерів учнівського самоврядування на засідання завітав відомий австралійський письменник, меценат і коуч Нік Вуйчич. Натхненник провів мотиваційні розмови та тренінги щодо протидії булінгу. Він також поділився власним досвідом боротьби зі цькуванням та чітко визначив, хто такий лідер і як він повинен діяти. Нік надихнув дітей створювати позитивний вплив у своєму оточенні і масштабувати його. 
Також участь у засіданні взяли громадські діячі, представники міністерств та благодійних організацій, бізнесу та шоу-бізнесу. Лідери мали унікальну можливість поспілкуватись та поставити питання спікерам, обговорити ситуацію у школах щодо булінгу. У ході розмов та дискусій з’ясувалось, що кожна друга дитина в суспільстві переживає цькування від однокласників, вчителів та навіть членів родини. Дуже сумна та тривожна статистика, тож на лідерів та їх наставників покладається важлива місія та копітка праця у цьому напрямку. 

04-04-2018