Проведено нараду директорів закладів професійної (професійно-технічної) освіти області

Проведено нараду директорів закладів професійної (професійно-технічної) освіти області

21 листопада відбулася нарада директорів закладів професійної (професійно-технічної) освіти області.

Ганна Сопкова, директор департаменту освіти і науки облдержадміністрації, ознайомила учасників зібрання з результатами проведення конкурсного відбору на заміщення вакантних посад керівників державних закладів професійної (професійно-технічної) освіти Закарпатської області, фінансування яких здійснюється з обласного бюджету. Керівникам закладів було наголошено на необхідності продовжити роботу з оформлення документів для підготовки акта прийому-передачі майна закладів професійної (професійно-технічної) освіти з державної у комунальну власність області.

У контексті порушених питань директор департаменту освіти і науки зосередила увагу керівників на необхідності орієнтації на ринок праці при формуванні регіонального замовлення, ефективному використанні навчальних приміщень, залученні інвестицій для модернізації матеріально-технічної бази, реалізації власних проектів, посиленні профорієнтаційної роботи, підвищенні якості підготовки кадрів у закладах професійної (професійно-технічної) освіти та результативності роботи кожного, хто працює в закладах ПТО.

Про організацію роботи з формування обсягів замовлення на підготовку кадрів на 2019 рік у закладах професійної (професійно-технічної) освіти області та підсумки державної підсумкової атестації з української мови у 2018 році, організацію ДПА у формі ЗНО у 2019 році доповіла заступник начальника управління – начальник відділу вищої, професійно-технічної освіти та науки департаменту освіти і науки облдержадміністрації Довганич О.С.

Директор Навчально-методичного кабінету професійно-технічної освіти  у Закарпатській області Слюсарєва О.В. наголосила на необхідності створення навчально-практичних центрів (за галузевим принципом) у закладах професійної (професійно-технічної) освіти.

У ході наради, серед іншого, учасники обговорили актуальні питання впровадження елементів дуальної форми навчання у професійну підготовку кадрів, функціонування навчально-практичних центрів за галузевим спрямуванням, розробку освітніх програм, проведення обласних етапів Всеукраїнських конкурсів фахової майстерності серед здобувачів професійної освіти у 2018 – 2019 навчальному році, видачу документів про професійно-технічну освіту державного зразка, ліцензування освітніх послуг у галузі професійної (професійно-технічної) освіти з урахуванням потреб регіонального ринку праці.