Розпочалася ІІІ очна сесія навчання вчителів

Розпочалася ІІІ очна сесія навчання вчителів

З 29 травня по 4 червня 2018 року на базі Закарпатського інституту післядипломної педагогічної освіти проведено ІІІ очну сесію навчання для вчителів початкових класів м. Ужгород, які навчатимуть учнів 1 класу в 2018/19 навчальному році. Педагоги освоювали сучасні методики навчання, мали можливість практично їх застосовувати, активно працювали у групах.
Під час навчальних тренінгових занять вчителі пілотних шкіл В. Мацак, Є.Захаркевич, які беруть участь у дослідно-експериментальній роботі „Розроблення і впровадження навчально-методичного забезпечення початкової освіти в умовах реалізації нового Державного стандарту початкової загальної середньої освіти на базі загальноосвітніх навчальних закладів на 2017 – 2022 роки” ділилися своїм досвідом та навчали вчителів майбутніх першокласників. Педагоги-тренери ознайомили педагогів із використанням стратегій критичного мислення у роботі з учнями 1 класу, роз’яснювали особливості планування тематичного дня, тижня. При цьому вчителі мали можливість закріпити знання, отримані під час проходження онлайн-курсів, завдяки практичній роботі в групах, через виконання різного роду вправ, через ігрові форми навчання і в такий спосіб через себе пропустити те, що робитиме дитина на їхніх уроках в Новій українській школі.
Учасників навчання привітала директор департаменту освіти і науки Закарпатської облдержадміністрації Ганна Сопкова, яка відповіла на запитання, що цікавили вчителів: матеріальне забезпечення реформи, наповнюваність класів НУШ, методичне забезпечення освітнього процесу.

04-06-2018