Сергій Шкарлет: Майстерність керівників шкіл і педагогів дала можливість не перервати освітній процес під час пандемії

Сергій Шкарлет: Майстерність керівників шкіл і педагогів дала можливість не перервати освітній процес під час пандемії

Професійна майстерність керівників шкіл і вчителів дала можливість не перервати освітній процес під час пандемії. Про це заявив Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет сьогодні, 18 травня 2021 року, під час відкриття Всеукраїнського онлайн-діалогу "Говоримо про те, що на часі!".

"Пишаюся, що у непростий час пандемії ми всі разом навчились працювати в незвичних умовах. Майстерність керівників шкіл, вчителів, їхній власний приклад дали нам всім можливість загалом в Україні не перервати освітній процес і вистояти під час непростих для нас змін", – зазначив Сергій Шкарлет. 

Він також висловив вдячність за авторські курси, методики, наповнення, які розробили педагоги за часи пандемії, а також закликав керівників закладів ділитись власним досвідом, здобутим в умовах дистанційного навчання через COVID-19.

Заступниця Міністра Віра Рогова додала, що реформа "Нова українська школа" є пріоритетною для МОН, а реалізація концепції НУШ створює умови для реформування загальної середньої освіти з урахуванням досвіду провідних країн світу. 

Зокрема, пріоритетами МОН у продовження реформи "Нова українська школа" є: 

  • удосконалення законодавчого регулювання сфери загальної середньої освіти;
  • пілотування реформи НУШ на рівні базової середньої освіти;
  • розроблення змісту профільної середньої освіти;
  • трансформація мережі закладів загальної середньої освіти; 
  • розширення державно-приватного партнерства;
  • реформування системи шкільного харчування;
  • безбар’єрний простір в закладах освіти.

"Поруч із реформою НУШ в країні відбувається інша реформа – адміністративно-територіальна, найбільша реформа в державі. У цю реформу ми маємо закласти таку мережу закладів освіти, яка допоможе нам надати якісну освіту кожній дитині", – зауважила Віра Рогова. 

Всеукраїнський онлайн-діалог "Говоримо про те, що на часі!" проводить Асоціація керівників шкіл України впродовж 18-20 травня 2021 року. Онлайн-діалог буде присвячено, зокрема, темам викликів пандемії, якості освіти та лідерства. 

За матеріалами Міністерства освіти і науки України

19-05-2021