Ще один інклюзивно-ресурсний центр відкрито в області

Ще один інклюзивно-ресурсний центр відкрито в області

Сьогодні, 28 серпня, відбулося відкриття установи „Інклюзивно-ресурсний центр” Великоберезнянської районної ради (далі – ІРЦ), яка надаватиме послуги дітям з особливими освітніми потребами, що здобувають освіту у закладах дошкільної, загальної середньої та професійної (професійно-технічної) освіти. 
Директор ІРЦ Анжеліка Мокрянин презентувала матеріально-технічну базу та розповіла про діяльність ІРЦ. Для організації комплексної роботи в центрі обладнано кабінети логопеда, психолога, кабінет лікувальної фізкультури та кабінет директора. 
У відкритті взяли участь начальник відділу освіти Великоберезнянської райдержадміністрації Владислав Ладані, методист обласного методичного центру при департаменті освіти і науки Закарпатської обласної державної адміністрації Наталія Бокоч, депутати Великоберезнянської районної ради, головний районний педіатр Світлана Голош, завідувач і методисти методичного кабінету відділу освіти та керівники закладів освіти, де впроваджено інклюзивне навчання.
Всі учасники заходу зазначили, що невід’ємною частиною створення нового освітнього простору є інклюзія. Інклюзивне навчання має покращити навчальне середовище, забезпечити потреби всіх учнів з повагою до їхніх здібностей та можливостей, а створення ІРЦ − це важливий крок у формуванні сучасної системи кваліфікованого супроводу дітей з особливими освітніми потребами.

28-08-2018