Сьогодні завершилася додаткова сесія ЗНО-2020

Сьогодні завершилася додаткова сесія ЗНО-2020

Щороку для осіб, які з поважних причин не мали можливості взяти участь в основній сесії зовнішнього незалежного оцінювання, проводиться додаткова сесія. Цього року вона проходила у терміни з 24 липня до 10 серпня включно.

Зазвичай додаткову сесію організовують за місцем розташування регіональних центрів. Однак, в окремих випадках нормативними документами передбачено її проведення і в обласних центрах.

У цьому році у зв’язку із введенням карантину та необхідністю вжиття заходів безпеки щодо запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19 додаткову сесію з шести предметів (українська мова і література, англійська мова, історія України, математика, біологія та географія ), на які було зареєстровано значну кількість учасників, було організовано на базі пунктів тестування – закладів загальної середньої освіти м. Ужгород. Зокрема, абітурієнтів приймали Ужгородські ЗОШ І-ІІІ ступенів №№ 8, 9, 20, класична гімназія та Ужгородська загальноосвітня спеціалізована школа-інтернат з поглибленим вивченням окремих  предметів  Закарпатської  обласної  ради.

У розрізі предметів кількість зареєстрованих учасників та тих, хто з’явився на пункти тестування, становила:

Предмет

Кількість зареєстрованих учасників

Кількість учасників, які з’явилися на ПТ

%

Українська мова і література

96

77

80,2

Історія України

31

21

67,7

Математика

28

21

75,0

Біологія

19

11

57,9

Географія

14

10

71,4

Англійська мова

21

18

85,7

З фізики, хімії, французької та німецької мов кількість зареєстрованих була значно меншою, тому додаткова сесія з цих предметів проходила в Івано-Франківську.

Була цього року одна особливість додаткової сесії. Одним із учасників цієї кампанії на Закарпатті був випускник, який кілька років тому втратив зір, але непереборним залишилося його прагнення вчитися і здобути вищу освіту (таких в Україні цьогоріч шестеро).

 Олексій складав ЗНО з української мови і літератури, біології та історії України. Для цього йому було створено необхідні умови, одна з них –  заздалегідь підготовлені УЦОЯО завдання, надруковані шрифтом Брайля.

Олексій – чудовий співрозмовник, знає, чого хоче. Його мрія – стати студентом Ужгородського національного університету, здобути вищу освіту за напрямом „Психологія” чи „Соціальна робота”.

Віримо, що за кілька тижнів бажання юнака здійсниться. Нагадаємо, що результати додаткової сесії ЗНО будуть визначені до 14 серпня.

Для забезпечення функціонування пунктів проведення додаткової сесії було організовано роботу 25 аудиторій і залучено майже 70 працівників закладів освіти м. Ужгород. Висловлюємо щиру подяку всім за якісну організацію і належне проведення додаткової сесії ЗНО-2020.

10-08-2020