„Сокіл” („Джура”) – це мудрість, шляхетність і відвага

„Сокіл” („Джура”) – це мудрість, шляхетність і відвага

7 червня в с. Імстичево Іршавського району стартував ІІ (обласний) етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри „Сокіл” („Джура”). 
Цьогоріч 13 роїв (команд), 105 учасників будуть виборювати право називатися кращим і представляти область у Всеукраїнському етапі, що відбудеться 2 – 15 липня на території Київської області та м. Київ. 
Зазначимо, що головною метою проведення заходу є активізація роботи з відродження й розвитку історичних, патріотичних і культурних традицій українського козацтва, виховання юних патріотів на засадах національної гідності та самосвідомості. 
Це усвідомлюють учасники гри, на цьому наголошували й запрошені на свято. Ганна Сопкова, директор департаменту освіти і науки обласної державної адміністрації, голова обласного штабу гри „Сокіл” („Джура”), наголосила на необхідності збереження історичної пам’яті і національно-культурних надбань українського народу. Кожній із команд, представлених на змаганнях від таких адміністративно-територіальних одиниць області як Берегівський, Великоберезнянський, Виноградівський, Іршавський, Міжгірський, Тячівський, Ужгородський, Хустський райони, міста Ужгород, Мукачево, Хуст, Чоп та Полянська сільська об’єднана територіальна громада, Ганна Іванівна побажала козацької звитяги, успіху на шляху утвердження національних цінностей, розуміння важливості зв’язку поколінь, а також витривалості та наполегливості у виконанні завдань гри, щоб переможець обласного етапу гідно представив Закарпаття у ІІІ етапі гри й повернувся додому з перемогою. 
Осередком духовності та історичної пам’яті назвав захід голова Іршавської районної ради Віктор Симканинець, звертаючись до його учасників. Чесної боротьби, справедливого суддівства, прагнення до перемоги побажав він усім учасникам змагань. 
Відтак упродовж п’яти днів „соколята” продемонструють свої вміння із „Впоряду”, стрільби, розбирання і збирання автомата, надання першої медичної допомоги, покажуть свої практичні знання з топографії та орієнтування на місцевості, долатимуть туристсько-спортивну смугу перешкод, виконуватимуть завдання на знання історії Збройних сил України, українського козацтва тощо.
Ці п’ять днів дівчата та юнаки житимуть у наметовому містечку. Крім конкурсної програми, що передбачає проведення таких конкурсів як творчо-мистецький „Ватра”, „Відун”, „Спритний джура”, „Рятівник” та інші, вони стануть учасниками екологічного десанту „Добре діло” до місцевого форельного господарства, зустрінуться з учасниками АТО, побачать показові виступи та візьмуть участь у майстер-класі „Street Workout Uzr” і бойового гопака та ін.
Таким чином, виконання різного роду конкурсних завдань, реалізація власних сил та можливостей, командна гра, цікаві зустрічі та знайомства, змістовне дозвілля – і все це в умовах дружньої атмосфери, захоплюючої подих природи Іршавщини – такий він цьогорічний обласний етап Всеукраїнської військово-патріотичної гри „Сокіл” („Джура”). 

08-06-2018