Терміни вступу на бакалавра — МОН продовжує серію відеороз’яснень для вступників

Терміни вступу на бакалавра — МОН продовжує серію відеороз’яснень для вступників

Напередодні початку основного етапу вступної кампанії МОН традиційно запустило серію відеороз’яснень з найбільш поширених питань, які турбують майбутніх студентів та їхніх батьків.

На черзі ролик – про терміни вступу на бакалавра.

Він вже доступний на сайті МОН у розділі «Вступна кампанія 2020» та на офіційному YouTube-каналі Міністерства.

Для вступників на бакалавра чи наскрізного магістра реєстрація для складання вступних іспитів та творчих конкурсів повинна відбутися не пізніше 24 липня. Однак, така реєстрація не є фактом документів подачі до закладу освіти. 

З 1 серпня, розпочинається реєстрація електронних кабінетів. Зауважимо, вступники повинні зареєструвати свій кабінет на сайті ez.osvitavsim.org.ua.

Також цьогоріч вступники, які користуються пільгами, можуть подавати електронні заяви. Для цього їм потрібно мати хоча б один сертифікат ЗНО та звернутися до закладу вищої освіти для внесення їх до так званого "Реєстру пільговиків". 

Прийом заяв та документів на вступ розпочнеться 13 серпня і закінчується о 18:00 22 серпня. Однак, для тих, хто вступає за вступними іспитами і творчими конкурсами, прийом заяв документів завершується 16 серпня (це стосується вступників, які не складали іспити з 1 до 12 серпня). 

Крім того, складання вступних іспитів для пільговиків, які бажають вступити на бюджет, відбудеться з 1 до 12 серпня. Ті, хто претендують на контракт, зможуть пройти іспити і творчі конкурси з 13 до 22 серпня. Співбесіди відбудуться з 16 до 18 серпня. 

Однак, рейтингові списки оприлюднять не пізніше 27 серпня. Тоді як подання оригіналів документів до закладу вищої освіти має відбутися до 18 години 31 серпня.

Що для цього необхідно:

  • привезти оригінали документів до закладу освіти або відправити їх засобами поштового зв'язку з обов'язковим описом вкладень;
  • направити скановані копії документів на офіційну електронну адресу ЗВО з обов'язковим накладенням КЕП/ЕЦП на файли;
  • протягом 10 робочих днів від дати початку навчання вступник має привезти оригінали документів, якщо надсилав скановані копії електронною поштою.

Після чого, 5 вересня, буде видано наказ про зарахування на бюджет. Переведення на вакантні місця державного замовлення відбудеться не пізніше 15 вересня.

За матеріалами Міністерства освіти і науки України

24-07-2020