Тренінг „Булінг в учнівському середовищі”

Тренінг „Булінг в учнівському середовищі”

Інколи до психолога або викладача звертаються батьки з питанням як допомогти їхній дитині, яка страждає від жорстокої агресивної поведінки і недоброго ставлення однолітків. На сьогоднішній день надзвичайно гостро постає проблема агресивних проявів у міжособистісних стосунках учнівської молоді.
Останніми роками визнано поширення в освітній практиці такого явища, як булінг у закладах освіти. Це соціальна проблема всього світу протягом останніх ста років, однак вона ще й досі не вивчена.
Мотивацією до булінгу стають заздрість, помста, відчуття неприязні, прагнення відновити справедливість; боротьба за владу; потреба підпорядкування лідерові, нейтралізації суперника, самоствердження тощо аж до задоволення садистських потреб окремих осіб.
З метою виховання в учнів почуття толерантності, доброти, бути небайдужим до чужого горя 8 лютого 2019 року у Державному професійно-технічному навчальному закладі „Білківський професійний аграрний ліцей” відбувся тренінг на тему „Булінг в учнівському середовищі”,  який підготували та  провели заступник директора з навчально-виховної роботи О.І. Береш та практичний психолог В.П. Дорчинець. Під час тренінгу учні ознайомилися з інформацією щодо поняття булінгу, його видами та типами, а також отримали роз'яснення про методи боротьби із вказаним явищем. Підлітки мали змогу виконати декілька практичних вправ, запропонованих практичних психологом.
Таким чином, учні зрозуміли значимість цієї проблеми та усвідомили важливість кожної людини у вирішенні будь-якої конфліктної ситуації.

 

 

За матеріалами Державного професійно-технічного навчального закладу „Білківський професійний аграрний ліцей”

08-02-2019