Твоє ім’я звеличено в віках. І я пишу, малюю тобі, Мамо…

Твоє ім’я звеличено в віках. І я пишу, малюю тобі, Мамо…

Привернути увагу громадськості до української родини – носія національно-культурних особливостей та загальнолюдських чеснот, одного із чинників у створенні сприятливих умов для гармонійного розвитку особистості, її самовизначення, самореалізації, до матері як берегині роду, втілення ідеалів добра, справедливості, гуманізму, правди – такі завдання ставив перед собою департамент освіти і науки обласної державної адміністрації, ініціюючи у 2016 році проведення обласного конкурсу „Малюнок, вірш, лист до мами”. 
За три роки конкурс набув популярності серед талановитої учнівської молоді. Він проводиться у трьох номінаціях: на кращий літературний твір „Лист мамі”, „Вірш мамі”, на кращий твір образотворчого мистецтва „Малюнок мамі”. За допомогою слова та художнього образу учасники конкурсу свідомо підходять до композиційного вирішення і розкриття теми, намагаються якомога точніше й достовірніше створити зображення, передати задум.
Конкурс є одним із наймасовіших. Адже проводиться у кожному закладі загальної середньої та позашкільної освіти. Цьогоріч переможці (а це І – ІІІ місця) у районах та містах області були відзначені відповідними нагородами місцевих органів управління освітою. Володарі ж І місця, 73 учні, стали учасниками ІІІ етапу конкурсу, і 5 травня у Закарпатському палаці дитячої та юнацької творчості „ПАДІЮН” дипломами департаменту освіти і науки обласної державної адміністрації та цінними подарунками – годинниками – були відзначені кращі з кращих у кожній із номінацій серед учасників обласного конкурсу, присвяченого мамі. 
На свято були запрошені також учні, які посіли ІІ та ІІІ місця і стали переможцями ІІ (районного, міського) етапу, педагоги, які підготували переможців, та мами учнів. 
Відкриваючи захід, Ганна Сопкова, директор департаменту освіти і науки обласної державної адміністрації, наголосила на тому, що це свято, напевно, – найтепліше, найщиріше з-поміж усіх, бо воно вшановує тих, хто дарує життя, хто постійно поруч з нами, хто нас надихає, підтримує і вболіває, хто разом з нами пише сторінки нашої життєвої книги. Вона закликала дітей і надалі писати, малювати, співати, танцювати в ім’я МАМИ. 
Зі щирих слів зізнання в трепетній любові до мами, взятих із творів переможців у номінації „Лист мамі” минулорічного конкурсу, розпочалася сповідь дитячої душі урочистого зібрання, а потім зі сцени лунали теплі слова на адресу найріднішої нам людини. Їй у виконанні вихованців „ПАДІЮНу” були присвячені яскраві танцювальні композиції та майстерно виконані вокальні номери. Олександра Курах з Іршавщини, цьогорічний переможець у номінації „Вірш мамі”, декламувала свою поезію, присвячуючи її всім присутнім у залі. Прозвучав також вірш, адресований мамі Станіславом Корпошем, учнем школи Виноградівського району. 
Цього дня нагороджено було і переможців обласного конкурсу на кращий твір, присвячений пам’яті Юрія Гуци-Венеліна. 
За доброю традицією від департаменту освіти і науки обласної державної адміністрації кожна дитина-учасник обласного свята отримала коробку цукерок „Ужгород” та вітальну листівку до Дня матері, виготовлену колективом „ПАДІЮНу”.

07-05-2018