У Міністерстві освіти і науки України відбулася Всеукраїнська нарада з питань розвитку дошкільної освіти

У Міністерстві освіти і науки України відбулася Всеукраїнська нарада з питань розвитку дошкільної освіти

25 квітня 2018 року в Міністерстві освіти і науки України відбулася Всеукраїнська нарада з питань розвитку дошкільної освіти.
Юрій Кононенко, директор департаменту загальної середньої та дошкільної освіти Міністерства освіти і науки України, зазначив про кроки, зроблені у напрямку удосконалення законодавства у сфері дошкільної освіти, а саме: збереження мережі закладів дошкільної освіти, створення нових груп та збільшення кількості місць для дошкільнят на виконання розпорядження КМУ № 871-р та зосередив увагу присутніх на внесенні змін Міністерством охорони здоров’я щодо медичних довідок, які потрібно надавати для зарахування дитини у заклад дошкільної освіти.
Світлана Нерянова, в.о. начальника відділу дошкільної освіти МОН, проаналізувала підсумки 2017 року по виконанню розпорядження КМУ № 871-р, зупинилася на питанні використання різних форм і видів проходження курсів підвищення кваліфікації педагогів та про оновлення програми для старших дошкільників „Впевнений старт” (2017 року). У ході робочої наради піднято нагальні питання, пов’язані із внесенням змін у Примірне положення про методичний кабінет закладу дошкільної освіти, про забезпечення наступності дошкільної та початкової освіти, про порядок створення, реорганізації та особливостей управління закладами дошкільної освіти у зв’язку з новим Законом України „Про освіту”.
За підсумками наради прийнято узгоджені рішення щодо подальшої співпраці між регіонами та розв’язання у правовому колі питань, пов’язаних із функціонуванням дошкільної галузі.

27-04-2018