У МОН провели зустріч щодо використання новітніх технологій в військово-патріотичній грі “Джура”

У МОН провели зустріч щодо використання новітніх технологій в військово-патріотичній грі “Джура”

У Міністерстві освіти і науки відбувся круглий стіл  «Нові інформаційні технології в управлінні національними проектами на прикладі військово-патріотичної гри “Джура”: практичні аспекти». У заході взяли участь майже 80 фахівців центральних та місцевих органів виконавчої влади, іноземних компаній, закладів освіти та громадських організацій.

Під час заходу учасники обговорили можливість для практичного застосування новітніх інформаційних технологій і систем управління, які використовуються країнами-членами НАТО, в освітніх процесах в Україні.  Були також розглянуті питання щодо забезпечення первинною інформацією управлінців для спеціальних та цивільних задач, національних проектів виховання молоді, практичного застосування інформаційних технологій в межах гри “Джура”, розробки щоденника гри як  системи планування та збору даних на платформі порталу E-Schools тощо.

Серед інших питань - формування технічних вимог до мережі геопорталів Головного штабу гри “Джура” для взаємодії центральних органів виконавчої влади і обласних адміністрацій.

У межах круглого столу відбулася зустріч заступника Міністра освіти і науки Максима Стріхи та виконавчого директора з розвитку бізнесу компанії Esri Ніка Сазерленда. Вони обговорили питання співпраці з компанією Esri та надання нею технічного сприяння в організації управління грою “Джура”. Було також передано лист Міністерства освіти і науки до Президента компанії Esri щодо започаткування нового масштабного проекту на платформі ArcGis  компанії  Esri.

За матеріалами сайту МОН

12-04-2019