У пошуках ефективних форм роботи

У пошуках ефективних форм роботи

Одним із напрямів роботи Мукачівської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату І-ІІ ступенів Закарпатської обласної ради є забезпечення національно-патріотичного виховання учнів. Зокрема, це досягається через узгоджені дії закладу освіти та сім’ї для розвитку творчого потенціалу дитини з особливими освітніми потребами.
Для досягнення зазначеного використовуються усі складові освітнього процесу, у тому числі виховна та краєзнавча робота, співпраця з батьківською громадськістю, волонтерська діяльність тощо.
Результативність такої роботи залежить від урахування вікових особливостей дітей. Тому педагогами приділяється велика увага підбору форм та методів освітнього процесу. Для молодших школярів позитивний результат дає ігрова та художня діяльність, під час якої у зрозумілій для дітей формі надається інформація про державну та народну символіку, національну культуру, народознавчий компонент (народні рухливі та дидактичні ігри, казки тощо).
Досвід роботи з цих питань презентували вихователі 3-А та 3-Б класів закладу освіти Саранчук О.Р. та Кучінка О.І., на відритому бінарному виховному занятті на тему „Казка – це давній і мудрий порадник”, складовою частиною якого була інсценізація української народної казки „Рукавичка”.
В обговоренні проведеного заходу в невимушеній атмосфері взяли участь педагоги закладу освіти, учнівська та батьківська громадськість.

 

 

За матеріалами Мукачівської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату І-ІІ ступенів Закарпатської обласної ради

08-02-2019