У Свалявському районі відкрили інклюзивно-ресурсний центр

У Свалявському районі відкрили інклюзивно-ресурсний центр

            26 грудня 2018 року відбулося відкриття комунальної установи „Інклюзивно-ресурсний центр Свалявської районної ради Закарпатської області”.
            На урочистостях були присутні Дідович О.А., голова Свалявської районної державної адміністрації, Ливч М.М., голова Свалявської районної ради, Стегура К.О., заступник голови Свалявської районної ради, Бокоч Н.М., методист обласного методичного центру при департаменті освіти і науки облдержадміністрації.
           Інклюзивно-ресурсний центр розміщено у просторому приміщенні. Для його відвідувачів облаштовано сучасні кабінети логопеда, дефектолога, практичного психолога, зали лікувальної фізкультури та для засідань фахівців, приймальня і кабінет директора.
          Для надання психолого-педагогічних та корекційно-розвиткових послуг дітям з особливими освітніми потребами віком від 2 до 18 років інклюзивно-ресурсний центр забезпечено кваліфікованими фахівцями.
          У ході круглого столу, який відбувся за участі запрошених гостей та директорів закладів загальної середньої освіти, де організовано інклюзивне навчання, було наголошено на основних завданнях ІРЦ. Наталія Бокоч, методист обласного методичного центру при департаменті освіти і науки облдержадміністрації, відзначила важливу роль співпраці фахівців ІРЦ з командами психолого-педагогічного супроводу закладів загальної середньої освіти.
         Керівники району подякували всім, хто долучився до створення і облаштування центру, а також запевнили, що і надалі сприятимуть ефективній діяльності ІРЦ для забезпечення права дітей з особливими освітніми потребами на здобуття освіти.

27-12-2018