УЧАСТЬ У ВСЕУКРАЇНСЬКОМУ КОНКУРСІ ПРОФЕСІЙНОЇ МАЙСТЕРНОСТІ „WORLDSKILLS UKRAINE”

УЧАСТЬ У ВСЕУКРАЇНСЬКОМУ КОНКУРСІ ПРОФЕСІЙНОЇ МАЙСТЕРНОСТІ „WORLDSKILLS UKRAINE”

З метою сприяння підвищенню престижності робітничих професій, розвитку професійної освіти 27­ – 29 листопада 2018 року в м. Київ відбувся Всеукраїнський конкурс професійної майстерності „WORLDSKILLS UKRAINE”. Захід  проведено департаментом професійної освіти Міністерства освіти і науки України за підтримки ДНУ „Інститут модернізації змісту освіти”, Федерації роботодавців України, інших громадських установ на базі Арт-заводу „Платформа” та Вищого професійного училища №33 м. Київ. Цьогоріч у конкурсі брали участь представники усіх областей України за 7 компетенціями: Кулінарне мистецтво”, „Перукарське мистецтво”, „Технології моди”, „Зварювальні роботи”, „Електромонтажні роботи”, „Слюсарні роботи”, „Підйом і транспортування вантажів”. 
Учні закладів професійної (професійно-технічної) освіти Закарпаття долучилися до участі у змаганнях за трьома компетенціями: „Кулінарне мистецтво”, „Перукарське мистецтво” та „Технології моди”.
Зокрема, учениця Ужгородського вищого комерційного училища Київського національного торгoвельно-економічного університету Лешко Вікторія представила нашу область за компетенцією „Перукарське мистецтво”, учениця Хустського професійного ліцею сфери послуг Дочинець Наталія боролася за перемогу в компетенції „Технології моди”, Ісак Ярослав, учень Ужгородського вищого професійного училища торгівлі та технологій харчування, змагався серед майбутніх кулінарів за компетенцією „Кулінарне мистецтво”.
За підсумками змагань друге місце у компетенції „Перукарське мистецтво” посіла Лешко Вікторія, учениця Ужгородського вищого комерційного училища Київського національного торгoвельно-економічного університету, яка нагороджена дипломом та грошовим сертифікатом. Інші учасники заходу отримали дипломи конкурсу.

03-12-2018