Уряд затвердив Державний стандарт базової освіти, який визначатиме мету та принципи освітнього процесу в базовій школі з 2022 року.

Уряд затвердив Державний стандарт базової освіти, який визначатиме мету та принципи освітнього процесу в базовій школі з 2022 року.

Сьогодні Уряд затвердив Державний стандарт базової освіти, який визначатиме мету та принципи освітнього процесу в базовій школі  з 2022 року.

У новозатвердженому документі чітко окреслено ключові компетентності та наскрізні вміння, якими мають оволодіти школярі. Також Стандарт стане основою для розроблення типової освітньої програми для базової школи.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль зазначив, що компетентності та навички, закладені в Державному стандарті базової середньої освіти базуються на найкращих практиках Європейського Союзу та відповідають сучасному технологічному світу.

«Ми визначаємо 11 ключових компетентностей, які мають здобути школярі. Серед них: вільне володіння державною мовою, здатність спілкуватися іноземними мовами, математична та технологічна компетентність, інноваційність та відкритість до нових ідей, підприємливість та фінансова грамотність,  спроможність навчатися впродовж життя», — сказав Денис Шмигаль.

За словами очільника Уряду, документ встановлює чіткі орієнтири, за якими  учні здобуватимуть знання, а батьки зможуть відстежувати навчальний поступ своїх дітей. «У свою чергу, педагоги матимуть академічну свободу, а школи будуть забезпечені всіма ресурсами, зокрема електронними та технологічними рішеннями», — підкреслив Прем’єр-міністр.

30-09-2020