Ужгородському ІРЦ один рік

Ужгородському ІРЦ один рік

Днями інклюзивно-ресурсний центр Ужгородської міської ради відзначив річницю своєї діяльності. В центрі кваліфіковані спеціалісти займаються з дітками з особливими потребами. На святкування завітали вихованці закладу разом з батьками та близькими. Привітав колектив та вихованців міський голова Богдан Андріїв, який відзначив, що ресурсний центр є найкращим в області, з дітками працюють кваліфіковані педагоги, вихованці мають змогу розвиватися і спілкуватися з однолітками. Для цього створені усі умови, центр оснащений необхідним обладнанням для навчання і розвитку дітей з особливими потребами.Також міський голова та начальник управління освіти Ужгородської міської ради Наталія Мухомедьянова передали вихованцям нові іграшки. З малечею працював аніматор, який подарував їм багато позитивних емоцій і вони з радістю виконували цікаві завдання. Також присутні мали змогу зробити фото у спеціальній фотозоні, поласувати солодощами, для батьків провели арт-терапію, а також вони поспілкувались з психологами.
Як зазначила керівник закладу Ірина Кремінська, завдання ІРЦ – забезпечити супровід дитині від 2-х до 18-ти років, надаючи їм можливість розвиватися, навчатися і отримати досвід до дошкільної і середньої освіти. Найбільшим досягненням центру є соціалізація вихованців. Уже деякі з них пішли у дошкільні навчальні заклади, деякі - в школи, що не може не тішити.
Як повідомила І.Кремінська, із січня 2019 року ІРЦ відвідують 44 дитини з особливими освітніми потребами, яким надають психолого-педагогічні та корекційні послуги. Це лікувальна фізкультура, логопедичні заняття, корекційно-розвиткові заняття практичних психологів і вчителя-дефектолога, також постійно консультують батьків щодо надання
психолого-педагогічних та корекційно-розвиткових послуг.
Центр знаходиться в м. Ужгороді на вул. 8 Березня,46 і має 9 кабінетів для корекційної роботи, кімнату для групових занять, приміщення для соціально-побутового обслуговування, кімнату відпочинку.

За матеріалами фейсбук сторінки управління освіти Ужгород

22-02-2019