В Україні розпочалися відбіркові змагання серед фіналістів конкурсу “Учитель року - 2019”

В Україні розпочалися відбіркові змагання серед фіналістів конкурсу “Учитель року - 2019”

У п’яти регіонах країни стартував третій, заключний етап конкурсу “Учитель року - 2019”. Його учасниками стали понад 100 педагогів, які попередньо здобули перемогу в регіональних турнірах конкурсу. Урочистості з нагоди відкриття відбулися у четвер, 4 квітня 2019 року.
Фінал конкурсу і визначення переможців відбудеться 12 квітня 2019 року.
Під час відбіркового етапу 24 конкурсанти за кожною з номінацій пройдуть тестування з фахової майстерності, виконають практичну роботу та продемонструють методичну компетентність. За результатами цього етапу буде  визначено 12 лідерів за кожною номінацією. Вони продовжать змагання у фіналі та братимуть участь у конкурсних випробуваннях “Урок” і “Проект”.
Оцінювати конкурсні роботи будуть науковці, методисти, учителі профільних предметів та експерти галузі. Вони перевірятимуть професійну майстерність учасників, їх уміння застосовувати інтерактивні методики, залучати учнів до командної роботи тощо.

Так, змагання проходитиме за такими номінаціями:

  • “Географія” - проходить у м. Ковель (Волинська область). Головою журі стала завідувач кафедри геодезії та картографії Київського національного університету ім. Т. Шевченка Людмила Даценко.
  • “Основи здоров’я” - проходить у м. Полтава. Голова журі - завідувач кафедри медико-біологічних і валеологічних основ охорони життя і здоров’я Національного педагогічного університету ім. М. Драгоманова Станіслав Страшко.
  • “Французька мова” - проходить у м. Одеса. Очолює журі завідувач кафедри романської філології Київського національного університету імені Тараса Шевченка Георгій Крючков.
  • “Захист Вітчизни”, - проходить у м. Суми. Головою журі є начальник Луганського ліцею-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою Валерій Ємбаков.
  • “Вчитель інклюзивного класу”. Голова журі - заступник директора Інституту спеціальної педагогіки та психології ім. М. Ярмаченка Алла Колупаєва. За цією номінацією конкурс проводиться вперше.

Наразі учасників проінформували про графік та зміст конкурсних випробувань, а також провели для них екскурсії у містах, де проходять змагання.

За матеріалами сайту МОН

05-04-2019