Відбувся ІІІ етап ІХ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської й студентської молоді імені Тараса Шевченка

Відбувся ІІІ етап ІХ Міжнародного мовно-літературного конкурсу  учнівської й студентської молоді імені Тараса Шевченка

1 грудня 2018 року Закарпатський інститут післядипломної педагогічної освіти вітав учасників третього етапу ІХ Міжнародного мовно-літературного конкурсу  учнівської й студентської молоді імені Тараса Шевченка.
Тетяна Гнаткович, завідувач кафедри методики викладання суспільно-гуманітарних та художньо-естетичних дисциплін, наголосила, що конкурс сьогодні добре відомий не тільки в Україні, а й за її межами. Це справжнє свято знань, яке об’єднує і школярів, і студентів, і педагогів, і батьків навколо української мови та літератури. У непростий для нашої держави час конкурс сприяє згуртованості громадськості навколо національної ідеї, вихованню в молоді любові до рідної мови, зростанню авторитету України у світі.
Тетяна Палько, директор Закарпатського інституту післядипломної педагогічної освіти, також привітала учасників конкурсу й побажала їм відкривати для себе щоразу нового Шевченка, бо «Кобзар», і справді, пророчий, як Біблія.
Лідія Ходанич-Повх, завідувач кафедри педагогіки та психології, поетеса, наголосила, що слово – зброя, яка не має права заіржавіти, бо, як казав Максим Рильський, саме «рідна мова – …життя духовного основа».
Щорічно до конкурсу активно залучаються учні 5-11 класів та студенти з усіх населених пунктів Закарпаття. Цей захід нагадує великий марафон, упродовж якого юнаки й дівчата змагаються за звання кращих знавців української мови й літератури.
Цьогоріч у третьому етапі Міжнародного мовно-літературного конкурсу імені Тараса Шевченка взяло участь 53 особи: 38 учнів 5-11 класів, закладів професійної (професійно-технічної) освіти – 8, закладів фахової передвищої освіти  – 7 студентів.

     

За інформацією Закарпатського інституту післядипломної педагогічної освіти

01-12-2018