Вихованці ,,Арніки” оволодівають новими видами творчої активності під час організованого відпочинку

Вихованці ,,Арніки” оволодівають новими видами творчої активності під час організованого відпочинку

Завершується чергова відпочинкова зміна у Воловецькій філії Закарпатського обласного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді ,,Арніка”, де з 17 жовтня 2019 року зміцнюють своє здоров’я та навчаються діти з Виноградівського району та лідери учнівського самоврядування ,,Нове покоління”.

Відпочинок у ,,Арніці” видався хорошим, і цьому сприяла не тільки гарна осіння погода, але й добре організовані і проведені з вихованцями майстер-класи педагогічних працівників закладів позашкільної освіти області.

Зокрема, педагогічні працівники Закарпатського обласного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді Оксана Кремінь та Мирослава Вайдич провели з дітьми інформаційно-тематичні заходи до Дня української писемності та мови, що традиційно відзначатиметься 9 листопада.

Заходи розпочалися мультимедійною презентацією ,,Звучи, рідна мово!”, під час якої вихованці дізналися про походження та древні археологічні знахідки української писемності, про визнаних світом геніїв і творців сучасної української мови.

Педагогічні працівники також провели з вихованцями інтелектуальну гру на знання лексики закарпатського діалекту та гру-квест під назвою „Мовний марафон”, що передбачала п’ять конкурсів: „Відгадай загадку”, „Цікава вікторина”, „Словниковий диктант”, „Розкодуй слова” та „Видатні українські письменники”.

Діти сумлінно виконували усі завдання. Педагогічні працівники ЗОЕНЦУМ спонукали вихованців до активної пізнавальної та інформаційної діяльності, а кращих з них нагородили грамотами.

Змістовними і цікавими для вихованців ,,Арніки” були майстер-класи, організовані педагогічними працівниками Закарпатського обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді.

Керівник гуртка ,,Початкове технічне моделювання” Алла Дребітко  провела з вихованцями заняття, на якому діти виготовляли паперові парасольки і декорували їх яскравим різнобарв’ям осені. Педагог пояснила хід роботи, техніки виконання, роздала заготовки та шаблони. Учні виготовляли об’ємні листівки-сувеніри у вигляді парасольки, використовуючи кольоровий картон, папір та засушені листочки. Виконані власноруч вироби можуть бути приємним подарунком.

Керівник гуртка ,,Моделювання іграшок-сувенірів” Оксана Дичка виготовляла з вихованцями з паперових серветок ексклюзивні аксесуари для прикрашання інтер’єру: декорування урочистих подій, створення гірлянд, оформлення фотозон, викладання святкових чисел на ювілеї тощо.

Юнаки долучилися до майстер-класу на тему ,,Технологія виготовлення літаючих моделей”, який провів керівник гуртка ,,Авіамоделювання” Василь Якимович. Педагог ознайомив учнів з роботою гуртка авіамоделювання, продемонстрував вихованцям відео- та фотоматеріали запусків моделей планерів. Після теоретичних пояснень учні на основі креслення самостійно виговляли моделі метального планера. Завершилося заняття демонстраційними польотами планерів.  

Педагогічні працівники Закарпатського обласного палацу дитячої та юнацької творчості ,,ПАДІЮН”  запропонували вихованцям практичні заняття з декоративно-прикладного та образотворчого мистецтва.

Керівник гуртка з паперопластики Яна Габорець провела майстер-клас „Виготовлення подарункової коробки „Ангелочок”. Педагог ознайомила з паперовими виробами, їх видами  та функцією. Діти із задоволенням трудилися над своїми роботами, у ході заняття розвивали дрібну моторику рук, уяву і фантазію.

Цікаве заняття  з оригамі  провела з дітьми керівник гуртка „Чарівний пензлик” Ангеліна Брилінська.

Неабиякий інтерес і захоплення викликав майстер-клас з образотворчого мистецтва „Настрій осені в листочках”. Створюючи оригінальну замальовку, вихованці працювали над графічним малюнком з масляними (восковими) та простими олівцями, вчилися малювати контури різних листочків і заповнили їх яскравими елементами і креативними візерунками.

Педагогічні працівники спонукають вихованців до активності у такому виді діяльності як handmaid, що подобається дітям, вони охоче проявляють свою фантазію, творчість і виготовляють оригінальні речі своїми руками.

Керівник гуртка „Клуб здоров’я” Валерій Індріксон провів з дітьми змагання з настільного тенісу, що спонукало вихованців до рухової активності та формувало навички здорового способу життя.

Організацією практичних занять за допомогою таких форм роботи як майстер-класи діти залучаються до творчої діяльності та мають можливість проявити свої здібності.

30-10-2019