Виклики і можливості у діяльності рад молодих вчених

Виклики і можливості у діяльності рад молодих вчених

5 червня 2023 року в Ужгороді за підтримки департаменту освіти і науки, молоді та спорту Закарпатської обласної військової адміністрації проведено регіональну зустріч рад молодих вчених Закарпатської області.

Серед питань, що обговорювалися, можливості і виклики в діяльності рад молодих вчених та молодих вчених у Закарпатській області, про проблеми, пов'язані з підтримкою наукової та науково-технічної діяльності в країні, комерціалізацією та впровадженням/масштабуванням розробок.

Нагадаємо, що при Міністерстві освіти і науки України діє Рада молодих учених, що тримає курс на активне стимулювання професійної діяльності молодих вчених, ставить за мету підвищення їхнього  фахового рівня і реалізацію творчої та професійної активності. Команда Ради прагне налагодити зв’язки на регіональних рівнях з радами молодих вчених, науковцями, творчою молоддю та створити міцну національну мережу, що об’єднує молодих вчених України та допомагає реалізувати їхній потенціал.

Молоді вчені Закарпаття активно долучаються до цього процесу і долучаються до розгляду проєктів, спрямованих на підтримку та стимулювання наукової та науково-технічної діяльності молодих вчених в умовах війни.

У роботі зібрання взяли участь голова ради молодих учених при МОН України Олеся Ващук та секретар Ради Ірина Оплачко.


05-06-2023