Виселення студентів з гуртожитків на період карантину є неприпустимим – лист МОН

Виселення студентів з гуртожитків на період карантину є неприпустимим – лист МОН

На період карантину неприпустимо примусово виселяти здобувачів освіти з гуртожитків або давати їм рекомендації залишити гуртожитки. Про це йдеться в листі Міністерства освіти і науки керівникам закладів професійної, фахової передвищої та вищої освіти від 18 березня 2020 №1/9-165.

“У ЗМІ почала поширюватись інформація про примусове виселення студентів із гуртожитків на період карантину. Такі дії є неприпустимими. Керівники закладів зобов’язані на час карантину забезпечити нормальну роботу гуртожитків, інформувати  студентів та персонал про заходи безпеки у зв’язку з поширенням COVID-19, а також забезпечити в гуртожитках місця для ізоляції студентів з симптомами гострих респіраторних захворювань”, – відзначив заступник Міністра освіти і науки Єгор Стадний.

Водночас пропускний режим в гуртожитках має бути посилено, зокрема обмежено вхід осіб, які в них не проживають. 

У випадку, якщо спроби виселення все ж відбуватимуться, студенти можуть звертатися до директорату вищої освіти та освіти дорослих МОН за телефоном 044 481 32 61.

Також 18 березня під час засідання уряду Прем'єр-міністр Денис Шмигаль закликав керівників закладів вищої освіти не виселяти студентів з гуртожитків на період карантину. 

За матеріалами Міністерства освіти і науки України