З нагоди 95-річчя юннатівського руху в Україні вихованці та педагоги закладів позашкільної освіти підтримали проведення Всеукраїнської ювілейної естафети

З нагоди 95-річчя юннатівського руху в Україні вихованці та педагоги  закладів позашкільної освіти  підтримали проведення Всеукраїнської ювілейної естафети

Цими днями в Закарпатському обласному еколого-натуралістичному центрі проведено заходи в рамках відзначення 95-річчя юннатівського руху в Україні. Зокрема, педагоги та вихованці ЗОЕНЦУМ долучилися до участі у Всеукраїнській ювілейній естафеті „Стежками юннатівського руху”. ЇЇ проведення було ініційоване Національним еколого-натуралістичним центром учнівської молоді, а заклади позашкільної освіти еколого-натуралістичного профілю підтримали її проведення в областях. Зокрема, наші юні природоохоронці перейняли її від вихованців закладів позашкільної освіти Волинської області та отримали від них символічний кубок та презентаційний альбом „Стежками юннатівського руху”.

Природоохоронні інформаційно-просвітницькі заходи до річниці юннатівського руху в Україні розпочалися у ЗОЕНЦУМ 25 вересня. Педагогічні працівники розповідали вихованцям про історію розвитку юннатівського руху на Закарпатті, про важливість вивчення, дослідження й охорони довкілля, раціонального, екологічно заощадливого використання природних ресурсів, повідомили про естафету, і можливість зміцнення зв’язків між закладами позашкільної освіти України для обміну природоохоронним та еколого-просвітницьким досвідом роботи колективів.

У рамках естафети педагоги ЗОЕНЦУМ провели нові природоохоронні акції – висадили  саджанці гінкго білоби у Боздоському парку м. Ужгород, відновили алею насаджень магнолії та болотного кипарису, закладену юннатами області у 2001 році. Продовжилась акція у дендропарку ЗОЕНЦУМ, де також висадили молоді саджанці гінкго білоби, що їх виростив з насіння, зібраного юннатами у саду Лаудона в м.Ужгород, відомий закарпатський дендролог Адальберт Рішко.

Всеукраїнську естафету підтримали також районні еколого-натуралістичні центри у Виноградівському і Тячівському районах, де було проведено з вихованцями природоохоронний захід під гаслом „У юннатії кордонів немає”, районні етапи Всеукраїнського конкурсу з флористики та фітодизайну „Юннати України”, майстер-класи, дослідницькі роботи, конкурси малюнків, екологічні квести.

На завершення в області Всеукраїнської ювілейної естафети „Стежками юннатівського руху” вихованцями відеостудії „Дивосвіт” ЗОЕНЦУМ та Тячівського райЕНЦ виготовлено інформаційні відеоролики. Юннати вписали свою сторінку у літопис Всеукраїнської акції, а символічний кубок та книгу з побажаннями й вітаннями від учасників природоохоронного руху Закарпаття передано Івано-Франківському обласному центру еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді.

     

   

30-09-2020