За підсумками III етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту дослідницьких проєктів Малої академії наук України Закарпаття має дев’ятьох переможців

За підсумками III  етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту дослідницьких проєктів Малої академії наук України Закарпаття має дев’ятьох переможців

За новими правилами, в нових умовах, за стандартами міжнародного зразка з 5 по 8 листопада в онлайн-форматі за підсумками 2019/2020 навчального року проведено ІІІ етап Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України.

Уперше конкурс проходив дистанційно, і для 30 його учасників від Закарпаття це стало не лише новим досвідом, а й достойною конкуренцією, емоційним напруженням і переживаннями. Тисяча підключень умотивованих учасників з усієї України до ZOOM – і довгоочікувана перемога: Закарпаття має дев’ятьох переможців у змаганнях інтелектуалів.

Упродовж чотирьох днів усі учасники, використовуючи засоби інтернет-зв’язку, розповідали, у чому унікальність їхніх наукових проєктів, ідей, досліджень. За підсумками цікавих, але водночас виснажливих інтелектуальних змагань маємо два перші, одне друге і шість третіх призових місць.

Серед переможців, які посіли найвищу сходинку, – Володимир Маргітай  у відділенні «Екологія та аграрні науки», секція «Агрономія», який  посів перше місце та отримав спеціальну нагороду від організаторів, а також Анастасія Тарканій у відділенні «Літературознавство, фольклористика та мистецтвознавство», секція «Літературна творчість».

Проєкт Анастасії – історичний роман – журі оцінило максимально можливим балом і рекомендувало для друку.

Перемогу також здобули талановиті юні науковці: Ніна Задорожна (відділення «Філософія та суспільствознавство», секція «Журналістика») – друге місце, Марк Мешко (відділення «Історія», секція «Археологія») – третє місце, Ілля Кривов’яз (відділення «Технічні науки», секція «Науково-технічна творчість та винахідництво») – третє місце. Кілька третіх місць посіли закарпатці у відділенні «Комп’ютерні науки»: Олександр Бертич (секція «Інформаційні системи, бази даних та системи штучного інтелекту»), Веніамін Гозда (секція «Мультимедійні системи, навчальні та ігрові програми»), Вікторія Сопко (секція «Безпека інформаційних та телекомунікаційних систем»). Цей почин підтримала Марія-Мирослава Меденці, яка стала третьою у відділенні «Екологія та аграрні науки», секція «Екологія». А Кароліна Сусол (відділення «Математика», секція «Математичне моделювання») та Каміла Форостяк (відділення «Науки про Землю», секція «Геологія, геохімія та мінералогія») отримали спеціальну нагороду від організаторів.

Щиро вітаємо переможців і пишаємося всіма учасниками конкурсу. Бажаємо і надалі бути активними та вірити в себе і власні сили.

З маленького кроку починається шлях у майбутнє. Його зроблено  за підтримки педагогів, батьків і наукових керівників. Хочемо вірити, що здобутий неймовірний досвід допоможе реалізувати свої задуми, втілити мрії і  продовжувати займатися наукою.

 

10-11-2020