Закарпатський обласний еколого-натуралістичний центр учнівської молоді гостинно відчинив двері своїм вихованцям

Закарпатський обласний еколого-натуралістичний центр учнівської молоді гостинно відчинив двері своїм вихованцям

З метою залучення учнівської молоді до позашкільної освіти засобами екологічного виховання, до дослідницької та природоохоронної діяльності  25 вересня 2020 року в Закарпатському обласному еколого-натуралістичному центрі учнівської молоді відбулося свято ,,День відкритих дверей в ЗОЕНЦ”. Під час святкування проведено заходи до Дня позашкілля, Всеукраїнської акції „День юного натураліста”, Всеукраїнської естафети „Стежинами юннатівського руху”, приуроченої 95-ій річниці юннатівського руху в Україні та інші.

Привітав учасників заходу з початком нового навчального року директор ЗОЕНЦУМ  Олександр Геревич, побажав юннатам та педагогам плідної роботи, творчого піднесення, позитивних вражень, щоб юннатівська сім’я збагачувалася новими здобутками й міцніла добрими природоохоронними справами.

Театралізована вистава, підготовлена актрисою Закарпатського академічного обласного театру ляльок „Бавка” Тетяною Сударєвою, спонукала до роздумів про важливість бережного ставлення до природи, до прекрасного світу навколо нас.

Під час свята ,,День відкритих дверей в ЗОЕНЦ” урочисто було проведено традиційну посвяту вихованців в юннати. Організатори заходу розповіли дітям, що право посвячуватися в юннати мають ті, хто любить і цінує природу, піклується про навколишній світ, хто готовий присвятити себе захисту та охороні навколишнього середовища. Новоприбулі в ЗОЕНЦУМ діти склали урочисту ,,клятву юнната”, підтвердивши прагнення своїми добрими природоохоронними справами примножувати та оберігати природу та отримали „посвідчення юного натураліста”, яке підтверджує, що вони є справжніми природолюбами.

Присутні мали можливість оглянути виставку „Щедрість рідної землі”, на якій  радував урожай, зібраний юннатами на навчально-дослідній земельній ділянці. На інших пізнавальних локаціях діти мали змогу творити, вивчати, досліджувати, малювати. Кожна локація мала свою назву та свою мету. Відвідуючи локацію „Цікаві досліди з водою”, юннати проводили різні хімічні експерименти, зупинившись біля столу з назвою „Квітуча юннатія” – вчилися робити паперові пакети для збору насіння, зібраного з однорічних квітів колекційної ділянки ЗОЕНЦ, а біля локації „Диво природи” перевірили свої знання про загадковий світ під мікроскопом. Цікавий майстер-клас з виготовлення осіннього букета, учасники запам’ятають надовго. Адже неймовірно красиво виглядали зроблені дітьми троянди з різнокольорового листя.

Педагоги ЗОЕНЦУМ провели з вихованцями оглядову екскурсію навчальними приміщеннями, творчими лабораторіями, познайомили з мешканцями куточка живої природи, вольєрів, розповіли про дендропарк та навчально-декоративну водойму.

Такі ж заходи проведено з вихованцями ЗОЕНЦУМ на базі закладів загальної середньої освіти м. Ужгород, Іршавського, Рахівського та Хустського районів. Педагоги-позашкільники провели виховні години на тему „Юннат – на все життя”, майстер-класи, дослідницькі роботи, конкурс малюнку „Природа – наш дім”, екологічні квести, ігри, посвяти в юннати.

 

28-09-2020