Закарпатці стали срібними призерами чемпіонату України зі спортивного орієнтування серед закладів позашкільної освіти

Закарпатці стали срібними призерами чемпіонату України зі спортивного орієнтування серед закладів позашкільної освіти

На виконання наказу департаменту освіти і науки Закарпатської обласної державної адміністрації 20.03.2018 № 67 „Про участь у Чемпіонаті України зі спортивного орієнтування” з 28 березня по 2 квітня 2018 року у м. Трускавець Львівської області команда Закарпатського центру туризму, краєзнавства, екскурсій і спорту учнівської молоді взяла участь в чемпіонаті України зі спортивного орієнтування, в рамках якого відбувалися також світових рейтингові змаганнях IOF та всеукраїнська першість серед вихованців закладів позашкільної освіти.
У чемпіонаті України та всеукраїнських змаганнях серед вихованців закладів позашкільної освіти зі спортивного орієнтування взяла участь 21 область України та м. Київ (в тому числі команди з Луганської та Донецької областей), представники з Бельгії, Естонії, Великої Британії, Норвегії, Туреччини, Білорусі та Молдови, близько 700 спортсменів.
Закарпатську область серед 18 закладів позашкільної освіти представляв Закарпатський центр туризму, краєзнавства, екскурсій і спорту учнівської молоді. Збірна команда вихованців центру у кількості 16 спортсменів (керівники Фечо Г.Ю., Більце А.П., Янчук Ю.І.) у нелегкій боротьбі виборола друге загальнокомандне місце. Перше місце посіла команда Сумського обласного центру позашкільної освіти та роботи талановитої молоді, третє загальнокомандне місце – у Волинського обласного центру туризму, спорту та екскурсій. 
В особистому заліку чемпіонату України чемпіонами та призерами України у своїх вікових категоріях стали Кононов Денис (Ч-14) – перше місце, Бобер Крістіна (Ж-20) – 3 місце. Також гідні результати показали також Французов Владислав (Ч-20) та Василина Андрій (Ч-18), посівши четверті місця, Желізняк Олександр (Ч-18) – п’яте місце. 

10-04-2018