Міжнародний конкурс професійної майстерності кухарів в Угорщині

Міжнародний конкурс професійної майстерності кухарів в Угорщині

Традиційно за запрошенням Гастрономічної спілки Лицарського Ордену Відкритого вогню Берегівський професійний ліцей сфери послуг у складі учнів групи № 22 „Кухар” під керівництвом методиста ліцею Ролдугіної М.В. та викладача іноземної мови Бабіти О.Ю. з 26 по 28 квітня взяв участь у 17-ому Міжнародному конкурсі Відкритого вогню Карпатського регіону імені Товт Ютки, що відбувся в м. Вереце (Угорщина).

Під час насичених конкурсних днів учасники  команди показували рівень професійної підготовки; здобували практичний досвід участі у змаганнях міжнародного рівня та обмінювалися рецептурою приготування різних  страв, які  презентували  представники інших команд. Представники нашої держави, а саме: Берегівський професійний ліцей сфери послуг, з гідністю представляли національну кухню України, презентувавши борщ із вушками, банош, котлету по-київськи. А крім цього, приготували традиційний український борщ, приємно вразивши членів журі. Також дивували  вишуканим поєднанням смаків у печінковому торті та салатах: „Салат закоханих” та „Радість для шлунків”.

„Хотіли, щоб всім присутнім – членам журі, учасникам та гостям конкурсу, – було смачно, незабутньо і щоб вони згадували страви, які найбільш смакували на нашому гостинному столі. Тому намагались готувати так, щоб смажені, варені страви та вишукані десерти були апетитними не тільки на вигляд, а і, у першу чергу, на  смак”, – ділиться враженнями від конкурсних днів  керівник групи Ролдугіна М.В.

У цьому конкурсі взяли участь 24 команди із Угорщини, Румунії, Словенії, Чехії, України та інших країн.  Команда Берегівського професійного ліцею сфери послуг „COOK BAND” у загальному підсумку  посіла почесне ІV місце. Приємною несподіванкою стала окрема відзнака за зовнішній вигляд – спецодяг, згуртованість, працьовитість, охайність під час роботи, за оформлення палатки та вміння економно використовувати сировину.

За матеріалами Берегівського професійного ліцею сфери послуг