Атестаційна експертиза освітньої діяльності Ужгородського вищого професійного училища торгівлі та технологій харчування

Атестаційна експертиза освітньої діяльності Ужгородського вищого професійного училища торгівлі та технологій харчування

Складовою системи контролю за якістю підготовки кваліфікованих робітників у закладах професійної (професійно-технічної) освіти є атестація закладу. Метою проведення атестаційної експертизи у закладах професійної (професійно-технічної) освіти, що надають освітні послуги у сфері професійної (професійно-технічної) освіти, є визначення відповідності освітньої діяльності стандартам з професій і вимогам освітньо-кваліфікаційних характеристик, спроможності здобувачів освіти застосовувати свої знання, вміння та навички у процесі практичної діяльності.

Відповідно до наказу департаменту освіти і науки, молоді та спорту облдержадміністрації від 18.10.2021 № 495 із 24 до 28 січня 2022 року проведено І етап атестаційної експертизи освітньої діяльності Ужгородського вищого професійного училища торгівлі та технологій харчування.

Для об’єктивного оцінювання дотримання стандартів професійної (професійно-технічної) освіти і вивчення реального стану основних напрямів діяльності закладу освіти залучено кваліфікованих фахівців та замовників робітничих кадрів – представників організацій, установ та підприємств громадського харчування.

Під час проведення атестаційної експертизи здобувачі освіти випускних груп закладу освіти виконували комплексні кваліфікаційні завдання з окремих професій, зокрема: „Кухарˮ (кваліфікація: кухар 4-го розряду), „Кондитерˮ (дві групи виконували завдання, що відповідали 3-му розряду, дві групи – 4-му розряду), „Офіціантˮ (4-го розряду), „Барменˮ (4-го розряду) і „Продавець продовольчих товарівˮ (4-го розряду).

             

             

31-01-2022