Чекаємо на нові зустрічі …

Чекаємо на нові зустрічі …

Залізничний вокзал у місті Ужгород став свідком підслуханих розмов, прощальних слів, нестриманих сліз і по-дитячому дорослих розмов і спогадів про спільні заходи. 
У рамках реалізації соціально-культурного проекту „Схід і Захід – разом” та з метою налагодження ефективної координації і співпраці між органами влади з 5 до 15 січня цього року в області організовано другий зліт представників учнівського самоврядування Закарпатської та Луганської областей. Участь у ньому взяли 28 дітей із Луганської та 10 – із Закарпатської областей. 
Відповідно до затвердженої програми для дітей організовано навчання за програмами підготовки лідерів та змістовне дозвілля.
У рамках навчання, зокрема, проведено зустріч із головою обласної державної адміністрації, тренінги „Командоутворення. Робота в команді”, майстер-класи із оригамі, технічного дизайну та кераміки, а також зустріч із лідерами учнівського самоврядування Закарпатської області.
Змістовне дозвілля організовано у формі екскурсій та самоорганізації різних заходів. Учасники зльоту мали можливість ознайомитися із експонатами музейних комплексів села Колочава Міжгірського району, музеїв, розташованих в Ужгородському та Мукачівському замках, краєзнавчого й етнографічного музеїв, відвідали ряд соборів і церков Ужгорода, відкрили для себе Хустщину.
У ході різдвяних свят побачили таїнства Святого вечора та традиції святкування Різдва Христового на Закарпатті, відвідали фестиваль колядницьких колективів у Міжгірському та Ужгородському районах, розучували колядки та щедрівки, організували святкові програми „Колядуємо разом”, „Наші таланти”, відвідали виставку „Від Миколая до Різдва”, показові виступи вихованців авіамодельних гуртків та святковий концерт „Під Старий Новий рік” у Закарпатському обласному палаці дитячої та юнацької творчості „ПАДІЮН”.
Одинадцять днів, проведені під мирним небом Закарпаття, ще раз засвідчили: хоч ми і живемо у різних куточках України, зберігаємо свою самобутність, дорожимо власною неповторністю, але помисли і мрії, вчинки та бажання мешканців Сходу і Заходу – єдині.

16-01-2016