2 квітня - Всесвітній день поширення інформації про аутизм

2 квітня - Всесвітній день поширення інформації про аутизм

У 1990-х роках ХХ ст. ця хвороба була мало вивченим захворюванням. Цей діагноз ставили в середньому 1 дитині з 5 тисяч. Сучасні дослідження, проведені за фінансової підтримки організації Autism speaks в Південній Кореї, дали страшні результати. 1 школяр з 38 є аутистом, пише uamodna.com

Пропонуємо 10 найважливіших фактів про розлади аутистичного спектру.

  1. Кваліфіковане раннє втручання в захворювання аутистичного спектра покращує мозкову активність.
  2. Якщо діти з аутизмом не починають говорити до 4 років, це не означає, що вони не будуть говорити ніколи. Велика частина цих дітей починає з часом вимовляти слова. Майже половина опановує мовлення.
  3. Деякі діти з розладом аутистичного спектру досягають такого значного прогресу, що їхній стан більше не відповідає критеріям захворювання. Ключ до такого успіху - кваліфіковане раннє втручання.
  4. Часто молодші брати та сестри дітей з аутизмом відстають у розвитку. Це серйозна підстава для раннього втручання.
  5. Дослідження підтверджують, що діти з аутизмом схильні до бродяжництва і мають звичку зникати. Це не пов'язано з браком батьківського піклування та нагляду.
  6. Якщо жінка приймає препарати з фолієвою кислотою до та під час вагітності, це знижує ризик народження дитини з аутизмом.
  7. У школі дітям з аутизмом для соціалізації потрібна підтримка однокласників. Учнів потрібно навчати правильним стратегіям поведінки та взаємодії з аутистами.
  8. Дослідники можуть помітити ранні ознаки аутизму у дитини вже у віці 6 місяців. Це зменшує вік початку терапевтичного втручання і тим самим покращує його результат.
  9. Ранні клінічні випробування перших медикаментів для лікування причин аутизму дають позитивний результат.
  10. Інвестори та виробники реагують на заклик розробляти і виробляти продукцію для задоволення потреб аутистів і забезпечувати їм обслуговування, якого вони потребують.

 

 За матеріалами Gazeta.ua

02-04-2019